Wall Street obre la sessió de divendres amb un rebot de l'1% després de la nova caiguda que van registrar aquest dijous els índexs novaiorquesos, que es van enfonsar fins a marcar mínims anuals i des de finals del 2020, per la qual cosa han perdut tots els guanys que van registrar a l'any passat. Des del començament de setmana, les pèrdues mitjanes són del 6%.
- 20.740,78
- 0,36%
La caiguda de l'S&P 500 des dels màxims històrics de principis d'any (4.818 punts) fins als mínims intradia d'ahir (3.639 punts) ja frega el 25%, cosa que indica la fortalesa de les vendes a l'actual mercat baixista. L'indicador està patint el tercer pitjor exercici borsari des del 1928. La setmana va camí de ser la més baixista des de la caiguda registrada el març del 2020, durant el pitjor moment de la pandèmia.
Per anàlisi tècnica, després de perdre el suport dels 3.800 punts (38,2% d'ajust de Fibonacci de tota la pujada des del març del 2020 fins als màxims de principis d'any), l'S&P 500 busca ràpidament el 50% d'ajust de Fibonacci, que es correspon als 3.500 punts.
Encara que després de desplomar-se gairebé un 11% durant les últimes 6 sessions, un rebot violent pot passar en qualsevol moment, a causa de l'extrema sobrevenda i el pessimisme general que s'ha instal·lat a les borses.
En aquest sentit, el Nasdaq ja s'ha desplomat un 34% des del seu màxim històric, i ja està cotitzant a prop del retrocés del 61,8% de Fibonacci de tota la pujada des dels mínims de la pandèmia. Un nivell des del qual també pot rebotar amb força en qualsevol moment.
EL TEMOR D'UNA RECESSIÓ INUNDA TOT
El temor que l'enduriment monetari de la Reserva Federal (Fed) per controlar la inflació provoqui una recessió als Estats Units inunda tot. El consens ja està descomptant obertament una recessió el 2023, fet que explica el negatiu comportament dels mercats.
"Els inversors semblen apostar clarament per això. Caldrà veure com es comporta aquesta economia als propers mesos i si els analistes comencen o no a revisar dràsticament les seves estimacions de resultats per a les companyies més exposades al cicle econòmic", expliquen des de Link Securities.
"De moment això no s'ha produït, per això, després dels forts descensos experimentats per moltes cotitzades, aquestes cotitzen a multiplicadors borsaris en aparença molt atractius. Però si els analistes ajusten les seves expectatives de resultats, aquests multiplicadors també s'ajustaran immediatament, cosa que convida a la prudència", afegeixen aquests experts.
VENCIMENT DE DERIVATS
D'altra banda, recordem que aquest divendres és la quàdruple hora bruixa, per la qual cosa a partir del migdia començarà el venciment d'opcions i futurs sobre accions i índexs, tant a Europa com a Wall Street.
A l'agenda econòmica, es publicarà la producció industrial del maig que ha pujat un 0,2%, la meitat del previst.
A més, el president de la Fed, Jerome Powell, farà un discurs inaugural en una conferència internacional sobre el dòlar. No s'espera que faci declaracions sobre política monetària, encara que per la situació del mercat, qualsevol comentari pot moure les borses.
A l'escena empresarial, les accions d'Adobe cauen després que el desenvolupador de programari hagi anticipat unes previsions més febles del que s'esperava.
En altres mercats, el barril de petroli West Texas puja un 0,5% (118,13 dòlars) i el Brent repunta un 0,3% (120,25 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,5% (1,0502 dòlars). A més, l'unça d'or avança un 0,2% (1.853 dòlars); i el bitcoin rebota un 1% (21.170 dòlars).