dl wall street wall st new york city new york stock exchange nyse dow jones nasdaq street sign nyc united states usa america pb
Sharecast / Alessandro D Andrea via Pixabay

Signe mixt a Wall Street aquest dilluns després de posar fi a una setmana negativa, però acomiadar un mes de maig alcista, liderat pel Nasdaq, gràcies a l'impuls d'Nvidia. Durant les properes sessions, el gran protagonista, a més del fabricant de xips per a intel·ligència artificial (IA), serà el mercat laboral, determinant per a l'evolució futura de la política monetària de la Reserva Federal (Fed).

  • 39.298,71
  • -

En aquest sentit, l'informe oficial d'ocupació es publicarà divendres. Abans es coneixeran les dades d'ocupació privada d'ADP (dimecres) i les peticions setmanals de desocupació (dijous).

"L'informe oficial és molt seguit pels mercats atesa la rellevància que dóna la Fed al comportament del mercat laboral nord-americà a l'hora de definir la seva política monetària. S'espera que l'economia del país hagi continuat generant feina a bon ritme, encara que un més moderat del que es va veure durant els primers mesos de l'any”, expliquen a Link Securities.

Tot i això, destaquen que qualsevol desviació significativa a l'alça o a la baixa amb relació a les xifres esperades pel consens d'analistes "provocarà moviments a les borses, amb els inversors reaccionant negativament a 'les bones notícies sobre l'ocupació', i positivament a 'les dolentes', en interpretar que una aturada al mercat laboral augmentarà la probabilitat de baixades de tipus per part de la Fed, això sí, sempre que les xifres no siguin catastròfiques, fet que tornaria a posar sobre la taula la possibilitat que l'economia nord-americana entri en recessió".

L'agenda econòmica també inclou la publicació del PMI i l'ISM manufacturer de maig (dilluns), mentre que dimecres serà el torn del PMI i l'ISM serveis del mateix mes.

GAMESTOP I NVIDIA, AL FOCUS DEL MERCAT

El mercat torna a centrar la seva atenció en les accions 'meme' i, sobretot, en GameStop, que es dispara un 64% a la sessió, després de revelar una elevada participació a la companyia per part de Roaring Kitty, responsable del famós 'short squeeze' del 2021.

Aquest trader anomenat Keith Gill, que es fa anomenar DeepFuckingValue a Reddit, va publicar en aquest fòrum una captura de pantalla del que podria ser la seva cartera amb una quantitat significativa d'accions ordinàries de GameStop i opcions de compra.

En concret, l'operador favorit dels usuaris de Reddit té 5 milions de títols del minorista valorats en uns 115,7 milions de dòlars, així com una posició de 120.000 opcions de compra en GameStop amb un preu d'exercici de 20 dòlars que vencen el 21 de juny i que es van comprar per uns 5,68 dòlars cadascuna.

Un altre valor protagonista és Nvidia, que puja un 3% després que la companyia hagi anunciat en una conferència de tecnologia de Taiwan el llançament de la nova generació de xips d'intel·ligència artificial (IA) per al 2026.

De la mateixa manera, AMD ha presentat els nous semiconductors en IA enmig de l'elevada competència amb altres companyies per establir-se com líder d'una indústria que "transforma pràcticament tots els negocis, millora la nostra qualitat de vida i remodela cada part del mercat informàtic".

Així mateix, la farmacèutica GSK s'enfonsa un 8% després que un tribunal dels EUA permetés que es presentin evidències científiques als judicis per demandes sobre Zantac.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,86% (76,35 dòlars) i el Brent retrocedeix un 0,74% (80,51 dòlars), després que l'OPEP+ hagi decidit estendre les retallades oficials de producció de cru fins a 2025. Per part seva, l'euro es deprecia un 0,09% (1,0851 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,35% (2.354 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,457% i el bitcoin suma un 3,24% (68.912 dòlars).

Noticias relacionadas

contador