photo d archives une plaque de rue de wall street est vue pres de la bourse de new york 20240627183108

Signe mixt a Wall Street aquest dilluns després de les compres moderades de divendres i després de posar fi a una setmana molt alcista, que va ser la millor des del començament d'any tant per al Nasdaq com per a l'S&P 500, a mesura que centra la seva atenció sobre la reunió de la Reserva Federal (Fed). Cal destacar, els índexs novaiorquesos cotitzen molt a prop dels màxims històrics registrats al juliol.

  • 41.503,10
  • -

La gran incògnita rau en si la primera baixada que faci el banc central nord-americà serà de 25 punts bàsics o de 50.

El mercat està dividit sobre això. Així, s'atorga una probabilitat del 41% a una retallada d'un quart punt percentual, i una possibilitat del 59% a un descens més profund que situï els tipus a la forquilla compresa entre el 4,75%-5,00%.

"Havíem estat a favor d'una retallada de 50 punts bàsics, però les últimes xifres d'ocupació i inflació suggereixen que és més probable que els funcionaris votin a favor d'una retallada de 25 punts bàsics. Tot i això, deixaran la porta oberta a possibles mesures més agressives en el futur", assenyalen a ING Economics.

Per la seva banda, des de Link Securities destaquen que, si bé el procés desinflacionista continua a bon ritme al país, encara hi ha focus de preus resistents, especialment al sector serveis, concretament a l'habitatge, cosa que demostra que encara hi ha feina per fer.

"En realitat, tot sembla indicar que el mercat laboral dels EUA s'està normalitzant, després dels 'excessos' de després de la pandèmia. Finalment, cal assenyalar que el creixement econòmic del país sembla que ha continuat sent sòlid al tercer trimestre de 2024, encara que s'espera que s'alenteixi en els propers trimestres. opinió, més factible que vagi reduint els tipus d'interès de referència a un ritme de 25 punts bàsics durant les properes reunions del FOMC”, afegeixen.

A més, l'agenda macro de la setmana comptarà amb la publicació de les vendes al detall d'agost (dimarts) i les dades d'atur setmanal (dijous).

VISIÓ DE MERCAT

"La primera meitat de la setmana pre-Fed estarà una mica parada i que serà millor a la seva segona meitat post-Fed. El plantejament és similar al de la setmana passada: el mercat vol comprovar amb fets que les seves expectatives de baixades de tipus i de reenfocament dels principals bancs centrals més sobre PIB/ocupació i menys sobre la inflació es materialitzen”, valoren els analistes de Bankinter.

"Si baixa 25 punts bàsics, fins al 5,00%-5,25%, com generalment esperat, sense deteriorar el quadre macro d'estimacions (recordem que això revifaria el temor d'una recessió/desacceleració brusca de l'economia nord-americana) i transmet un missatge serè respecte als següents moviments i evolució de l'economia, aleshores el mercat es quedarà més tranquil i segurament les borses tendiran a rebotar dijous/divendres”, afegeixen.

No obstant això, aquests experts estimen que hi ha el risc que una retallada més agressiva, o una revisió substancial a la baixa de les estimacions macro, pugui avivar el temor que li passa alguna cosa a l'economia nord-americana.

TRUMP I EL SEU NOU INTENT D'ASSASSINAT

A l'escena política, l'expresident dels EUA i candidat republicà a les eleccions presidencials del 5 de novembre que ve, Donald Trump, ha sortit il·lès d'un nou intent d'assassinat perpetrat aquest diumenge i pel qual un sospitós ha estat detingut.

"Hi va haver trets a la meva proximitat, però abans que els rumors se surtin de control, volia que ho sabessiu primer: ESTIC SA I ESTALVI!", va escriure la campanya presidencial de Trump en un correu de recaptació de fons poc després de l'incident. "Res m'aturarà. MAI EM RENDRÉ!".

Aquest nou intent d'assassinat segueix el que va tenir lloc el 14 de juliol passat, quan Trump va resultar ferit lleu en un tiroteig en un míting en què va morir el tirador i un assistent a aquest míting.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, les accions d'Apple comencen la setmana amb caigudes del 2% després que el reconegut analista Ming Chi-Kuo alertés sobre una demanda "més baixa del que s'esperava" per a l'iPhone 16 Pro, una setmana després que la companyia desvetllés l'última versió del seu vaixell insígnia.

A més, FedEx rendirà comptes davant del mercat aquest dijous. Les seves xifres, considerades un indicador de l'evolució econòmica, seran seguides amb interès per part dels inversors.

Així mateix, Evercore ISI ha retallat el preu objectiu d'Alphabet fins als 200 dòlars des dels 225 dòlars anteriors per la possibilitat que perdi quota de mercat en el negoci de les cerques en línia.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 2,18% (70,13 dòlars) i el Brent avança un 1,83% (72,89 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,54% (1,1136 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,05% (2.611 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,648% i el bitcoin perd un 2,92% (58.117 dòlars).

Noticias relacionadas

contador