- -
- -
Wall Street ha frenat el rebot superior al 0,5% que ha registrat a l'obertura i cotitza amb signe mixt. El bon comportament d'IBM, United Technologies i Procter & Gamble després dels seus resultats no és suficient per al mercat americà, que va caure més de l'1% aquest dimarts. Les vendes es van deure a la por d’una desacceleració del creixement econòmic mundial i també per notícies negatives sobre les negociacions comercials entre la Xina i els EUA.
A l'àmbit empresarial, destaquen les pujades d'IBM, United Tech i P&G, que avancen un 6%, un 4% i un 3% respectivament després de superar les previsions del consens amb els seus resultats trimestrals.
En negatiu, les accions de Tesla cauen un 3% després que els analistes de RBC Capital Markets hagin retallat el seu consell per al fabricant de cotxes elèctrics a infraponderar des de mantenir i el preu objectiu fins als 245 dòlars des dels 290 dòlars.
Respecte a la guerra comercial, la preocupació torna a planar sobre els inversors després que la Casa Blanca cancel·lés una reunió amb funcionaris xinesos prevista per a aquesta setmana.
Amb tot, Washington ha confirmat que la seva intenció segueix sent la de mantenir negociacions amb el viceprimer ministre xinès, Liu He, a finals d'aquest mes (30 i 31 de gener).
NO HI HAURÀ PUJADES DE TIPUS, SEGONS JPMORGAN
Els dos principals bancs centrals del món, la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) i el Banc Central Europeu (BCE), no realitzaran cap pujada de tipus durant 2019 a causa de l'alentiment de l'economia a nivell mundial, segons ha pronosticat JP Morgan.
L'estrateg en cap per a Europa, Orient Pròxim i Àfrica de la divisió de gestió d'actius del banc nord-americà, Karen Ward, ha explicat que un dels aspectes "clau" per a l'economia dels EUA aquest any és la fi dels efectes de la reforma fiscal de Donald Trump, que es dissiparan per complet a finals de 2019.
A més, en la seva opinió, hi ha una "evident incertesa causada per les guerres comercials que està afectant el sentiment inversor de les empreses". Això provocarà que l'economia del país nord-americà s'alenteixi encara més, tot i que l'entitat no està "preocupada" per una recessió.
L'AVÍS DE ROBERT SCHILLER
Els mercats de valors nord-americans han recuperat gran part de les fortes caigudes del 20% que van viure a finals de l'any passat, però encara hi ha el risc d'una tendència baixista significativa. Això és el que ha assenyalat Robert Shiller, Premi Nobel d'Economia el 2013, durant la seva participació en el Fòrum Econòmica Mundial de Davos.
"No confio en la meva capacitat de predir, però crec que hi ha un risc, sí", ha assenyalat Shiller sobre la possibilitat que la correcció no hagi acabat a Wall Street. En la seva opinió, les borses estan més dirigides per les "històries informatives que pels fonamentals".
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 va arribar a marcar aquest divendres un màxim anual per sobre dels 2.673 sencers i ha arribat ja a nivells de preu molt rellevants per als experts.
"Wall Street cotitza molt a prop de resistències importants, com són les directrius baixistes que uneixen els màxims decreixents des de principis d'octubre i que en aquest moment passen pels 2.700 punts de l'S&P 500 i els 24.000-24.100 punts del Dow Jones", afirma José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.
En altres mercats, el barril de petroli West Texas rebota lleugerament un 0,2%, fins als 53,13 dòlars. Per la seva banda, l'euro es deprecia un 0,02%, fins als 1,1360 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,76%, mentre que el rendiment del bo a 2 anys avança fins al 2,59%.