traders-dudan-cotizacion-wall-street
Reuters

Wall Street es desperta amb to alcista després del llarg cap de setmana als Estats Units, a causa de la festivitat del Memorial Day (Dia dels Caiguts) celebrada aquest dilluns. Els inversors tornen al mercat centrats en l'evolució de la pandèmia a nivell global i a l'espera que es publiquin diferents dades econòmiques durant les properes jornades.

  • 42.098,08
  • -

Durant aquesta sessió, les dades més rellevants són el PMI i l'ISM manufacturers del mes de maig, que tornen a indicar una sòlida activitat, a causa de la reobertura de l'economia nord-americana i de la recuperació de la demanda global.

A més, dimecres es publicarà el Llibre Beix de la Reserva Federal (Fed) i dijous coneixerem les dades sobre l'activitat en el sector serveis, a més de l'informe d'ocupació de la consultora ADP, avançament de les dades oficials sobre atur que es publicaran divendres. Per l'informe ADP, s'espera la creació de 650.000 llocs de treball; i per la dada oficial s'anticipa 664.000 nous llocs de treball.

Sobre el control de la pandèmia als EUA, més de la meitat de la població ha rebut a l'almenys una dosi de la vacuna. Dissabte passat, es van registrar 12.663 casos nous, la xifra més baixa des de març de 2020.

L'esperança d'una completa recuperació econòmica està provocant guanys destacats per al preu del petroli, el que, al seu torn, afavoreix les principals petrolieres, com Exxon, Chevron i Marathon Petroleum. Els futurs del barril West Texas avancen un 2,7%, fins als 68,13 dòlars.

De moment, els inversors han descomptat els temors inflacionistes que havien tenallat al mercat nord-americà durant les últimes setmanes. Malgrat que l'índex d'inflació PCE va superar els pronòstics, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta lleugerament fins a l'1,62%, però es manté per sota de l'1,75% que va arribar a registrar com a màxim anual.

"En general, a causa de la reacció de mercat a la publicació del PCE, les preocupacions dels inversors sobre la inflació poden haver estat exagerades, o potser ja s'hagin descomptat", ha assenyalat Chris Hussey, estrateg de Goldman Sachs.

"Pot ser que s'estigui creant consens en el fet que la inflació que estem veient avui és una inflació 'bona', el tipus d'augment de preus que acompanya el creixement accelerat, no un error de política monetària", ha afegit Hussey.

D'altra banda, Tesla tornarà a pujar els preus d'alguns dels seus models. Un moviment que Elon Musk, fundador del fabricant de cotxes elèctrics, ha justificat pels problemes amb la cadena de subministrament, derivats de la crisi mundial de xips.

En altres mercats, l'euro es deprecia un 0,04% i es canvia a 1,2220 dòlars, mentre l'unça d'or repunta un 0,1%, fins als 1.908 dòlars. Els analistes no descarten que el metall preciós segueixi guanyant posicions fins als 2.000 dòlars. Per la seva banda, el bitcoin baixa un 1%, fins als 36.390 dòlars.

contador