traders wall street marches bourse 20220509083725

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest dimecres després dels forts guanys de dimarts, que van portar l'S&P 500 i el Nasdaq a registrar el millor dia des d'abril. La bona dada d'inflació de l'octubre ha animat els inversors per l'expectativa que la Reserva Federal (Fed) hagi acabat amb les pujades de tipus.

  • 19.888,31
  • 2,81%

"Els coloms de la Reserva Federal (Fed) han rebut un gran impuls amb un informe d'inflació lleugerament inferior al que s'esperava. Així que s'està aplanant el camí per a un rally de Pare Noel, encara que la Fed seguirà calmant el joc, i qualsevol fortalesa en les dades econòmiques nord-americanes hauria de reforçar la retòrica de 'més alt per més temps' i la gana moderada", comenta Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Per als experts de Link Securities, si bé la lectura d'octubre mostra que la inflació nord-americana continua retrocedint, els preus continuen lluny de l'objectiu del 2% de la Reserva Federal (Fed), i per això encara queda feina per fer.

"De moment, donem per fet que a la reunió de desembre del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) la Fed optarà per mantenir les seves taxes d'interès oficials sense canvis -els futurs donen ara una probabilitat del 100% que sigui així-. El comportament recent de la inflació i del mercat laboral al país creiem que li dona marge de maniobra per actuar d'aquesta manera, però fins que la inflació no doni símptomes clars d'acostar-se a l'objectiu del 2%, la Fed mantindrà els seus taxes d'interès oficials als nivells actuals, amb la qual cosa els inversors s'hauran d'acostumar a conviure, almenys durant tota la primera meitat de l'any 2024", afegeixen.

NEGOCIACIONS PEL SOSTRE DE DEUTE

El mercat també ha rebut amb optimisme que la Cambra de Representants hagi donat 'llum verda' al projecte de llei de finançament del Govern. La mesura passa ara al Senat, on s'espera que sigui aprovada i s'eviti un tancament que hauria infligit dolor econòmic als Estats Units.

La resolució contínua "escalonada" (CR, per les sigles en anglès) finançarà part de les agències federals fins al 19 de gener i altres fins al 2 de febrer. Un cop aprovat pel Senat, el projecte arribarà a la mesa del president Joe Biden, que ha assenyalat que està obert a signar-lo.

REUNIÓ XI-BIDEN

A nivell polític, un altre punt d'atenció per al mercat és la trobada que tindrà lloc aquest dimecres entre el president xinès, Xi Jinping, i el seu homòleg dels Estats Units, Joe Biden, en el marc de la Cimera de Cooperació Econòmica d'Àsia-Pacífic (APEC) que se celebra a San Francisco.

S'espera que els dos mandataris discuteixin una varietat de temes, incloent-hi les tensions sobre Taiwan, el comportament coercitiu de la Xina al Mar del Sud de la Xina i les preocupacions de Pequín sobre els controls d'exportació dels Estats Units dissenyats per frenar-ne la modernització militar.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

L'agenda econòmica d'aquest dimecres inclou la publicació de les vendes al detall d'octubre, que han caigut un 0,1%, així com l'índex de preus de producció del mateix mes, que ha mostrat un descens superior a l'esperat, fins a l'1, 3% en taxa interanual.

Els analistes d'Oxford Economics asseguren que "la Reserva Federal acollirà de bon grat el respir, després que els preus al productor van registrar un augment anualitzat del 4,9% al tercer trimestre i, juntament amb l'informe de l'IPC d'ahir, que reforça els arguments a favor que no es produeixin més augments de tipus”.

Actualment empresarial, Target es dispara un 15% a la borsa després de batre les expectatives del mercat amb els resultats del tercer trimestre. La companyia ha anunciat que els seus guanys han augmentat un 36% durant el període fins a situar-se als 971 milions de dòlars en comparació amb els 712 milions de dòlars registrats durant el mateix període de l'any anterior.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,46% (77,12 dòlars) i el Brent cedeix un 1,22% (81,43 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,30% (1,0846 dòlars), i l'unça d'or baixa un 0,01% (1.966 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 4,514% i el bitcoin guanya un 2,14% (36.095 dòlars).

contador