ep archivo   un signo de la calle wall street en frente de la bolsa de valores de nueva york
LUCAS JACKSON - Archivo

Wall Street cotitza amb compres moderades aquest divendres després dels guanys de dijous i a mesura que els inversors centren la seva atenció en la primera baixada de tipus de la Reserva Federal (Fed), que el mercat descompta gairebé al 100% serà anunciada pel banc central a la reunió del proper 18 de setembre.

  • 19.432,40
  • 0,05%

"Els inversors ja estan molt pendents de la reunió que mantindrà el Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC) de la Fed dimarts i dimecres que ve, en què s'espera que el banc central nord-americà iniciï el procés de baixades de tipus d'interès oficials", expliquen a Link Securities.

El mercat atorga una probabilitat del 57% que la Fed retalli els tipus d'interès en 25 punts bàsics i del 43% que ho faci en mig punt percentual.

I és que les últimes dades macro encaixen amb "en la categoria 'més encoratjadora' que els funcionaris de la Fed han estat esperant i, juntament amb un informe d'ocupació més benigne a l'agost, donen suport a una retallada de 25 punts bàsics al setembre", afirmen a Oxford Economics.

Així mateix, aquests experts esperen que la Fed adopti un ritme més gradual de flexibilització, amb retallades de 25 punts bàsics cada dues reunions, ja que busca recolzar l'economia, però garantir que la inflació no es torni a accelerar.

Tot i això, altres analistes segueixen sense descartar que el banc central nord-americà iniciï el seu cicle de flexibilització monetària amb una retallada de 50 punts bàsics. Sobretot després de les paraules de William Dudley, expresident de la Reserva Federal de Nova York, que veu marge per a una retallada més gran.

"A partir de la baixada de la Fed el mercat estarà més tranquil, amb volatilitat a les tecnològiques perquè els brokers ocasionalment voldran crear volatilitat per generar-se negoci i això no ens ha de preocupar gens ni mica. En tot cas, proporcionaran algunes oportunitats per comprar més barat .Des d'ara el mercat estarà més tranquil en positiu, però sense acostar-se en explosiu en absolut perquè les eleccions nord-americanes estan a tocar i això tendirà a afavorir un mercat pla", analitzen a Bankinter.

L'agenda macro d'aquest divendres inclou la publicació de l'índex del sentiment del consumidor de la Universitat de Michigan, un bon indicador avançat del consum privat al país. El consens espera un lleuger repunt al setembre, tot i que continuarà molt per sota dels nivells que presentava al començament d'any.

Al còmput setmanal, i a falta de la sessió actual, els índexs novaiorquesos van camí de finalitzar una setmana alcista, durant la qual el Nasdaq puja un 5,3%, l'S&P 500, un 3,5% i el Dow Jones, un 1,9%.

ANÀLISI TÈCNICA

El Nasdaq ha tornat a reaccionar a les últimes sessions. "El bon senyal vist aquest dimecres passat el fa mantenir intacta la seva tendència alcista principal. A curt termini tot sembla indicar-nos que podríem acabar veient un atac a la resistència dels 19.938 punts. El seu comportament en aquest nivell de preus és molt important. Si aconsegueix superar aquests preus, es confirmarà el final de la triangulació dels últims mesos i la continuació de les pujades fins als màxims històrics dibuixats al juliol als 20.690 punts”, explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

"Si aconsegueix ficar-se en pujada lliure, és probable que puguem acabar veient un atac al nivell dels 22.000 punts. No apreciarem un senyal de feblesa mentre es mantingui cotitzant per sobre dels 18.400 punts", afegeix Nuez.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Al pla empresarial, Boeing cau a prop d'un 1,5% després que els treballadors de la companyia hagin iniciat una vaga després de rebutjar l'acord laboral a què havien arribat els sindicats amb el fabricant d'avions.

Adobe, per la seva banda, es desploma més d'un 8% en decebre amb les previsions trimestrals, tot i que l'empresa ha superat les expectatives del consens amb els resultats del tercer trimestre fiscal.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,89% (69,59 dòlars) i el Brent avança un 0,90% (72,58 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,17% (1,1093 dòlars), i l'unça d'or guanya un 1,06% (2.607 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys es relaxa al 3,657% i el bitcoin perd un 0,82% (57,854 dòlars).

contador