Wall Street obre la sessió de divendres amb caigudes de l'1%, després del tancament baixista de dijous i amenaça de perforar suports rellevants per anàlisi tècnica. Durant una jornada marcada pel venciment d'opcions i futurs sobre accions i índexs (quadruple hora bruixa), la incertesa i la volatilitat són molt elevades.
- 21.070,79
- -0,17%
La caiguda del mercat nord-americà registrat dimarts passat, després d'una mala dada d'inflació als Estats Units, ha deixat les borses noquejades a curt termini. Els inversors descompten que l'enduriment monetari de la Reserva Federal (Fed) per lluitar contra la inflació durarà més temps i provocarà una recessió.
Durant la jornada, es publicarà l'índex de confiança del consumidor de la Universitat de Michigan, el component més destacat del qual serà el de les expectatives d'inflació.
En aquest escenari, el consens de mercat ja ha descomptat íntegrament que la Fed apujarà els tipus en 75 punts bàsics el proper 21 de setembre. I encara que la probabilitat d'una pujada de 100 punts bàsics ha baixat fins al 24% des del dimecres 38%, és una opció que no es descarta.
A més, el mercat ha elevat fins al 4,5% des del 4% la previsió sobre els tipus d'interès a mitjà termini. Sense comptar la jornada d'aquest divendres, el Dow Jones perd un 3,7% durant la setmana, l'S&P 500 baixa un 4% i el Nasdaq cedeix un 4,6%.
DESPLOME DE FEDEX
Al mal sentiment dels operadors s'hi ha sumat la caiguda de FedEx després de presentar els seus resultats. La companyia de transport, considerada un baròmetre de l'economia nord-americana, va retirar la guia per al conjunt de l'any perquè "les tendències macroeconòmiques globals han empitjorat significativament". Les accions de FedEx es desplomen un 23% a la borsa.
A nivell estratègic, els experts de Barclays tampoc inclouen les borses entre les seves opcions d'inversió a curt termini. A més, prefereixen la renda fixa a la renda variable. La companyia anticipa que els propers trimestres seran "molt difícils" per a l'economia i té clar que els índexs no estan descomptant totes les dificultats futures.
"'Infraponderem' la renda variable enfront de la renda fixa, atès que les accions no estan valorant plenament els riscos a la baixa als propers trimestres", indiquen aquests experts.
ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS
L'S&P 500 torna a moure's al voltant del suport dels 3.866 punts, preus on es va subjectar fa tan sols unes sessions. Durant les properes jornades és molt important que no abandoni aquest nivell de preus, ja que ens faria pensar en una extensió de les caigudes fins al nivell de 3.636 punts, mínims anuals.
La figura de dimarts és dolenta, molt dolenta. Això ens fa extremar la prudència a curt termini, ja que per confirmar una figura que ens faci pensar en una recuperació hauríem d'esperar a un tancament per sobre dels màxims de dilluns que presenta als 4.119 punts. Això anul·laria la mala figura de dimarts que per ara condiciona el seu aspecte tècnic”, explica César Nuez, analista de Bolsamanía.
En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,1% (85,00 dòlars) i el cru Brent puja un 0,1% (90,90 dòlars), mentre que l'euro es deprecia un 0,5% (0,9951 dòlars). A més, l'unça d'or baixa un 0,6% (1.666 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 3,467%. Finalment, el bitcoin baixa un 0,4% (19.680 dòlars).