wall street generico

Wall Street obre la sessió de divendres amb suaus vendes, a causa de la imparable pujada en els rendiments dels bons i la mala rebuda que han tingut els resultats d'Snap, que es desploma i arrossega en la caiguda a les empreses associades a xarxes socials ( Meta) i publicitat digital (Alphabet).

  • 39.331,85
  • -

Snap s'enfonsa després d'explicar als inversors que els seus ingressos s'estan veient afectats pels "vents en contra macroeconòmics i l'augment de la competència".

A més, ha afegit que "els nostres socis publicitaris de molts sectors estan disminuint els seus pressupostos de màrqueting, especialment davant dels vents en contra de l'entorn operatiu, les pressions de costos impulsades per la inflació i l'augment dels costos de capital".

Al capítol de resultats, destaquen aquest divendres els comptes de Verizon, tot i que els inversors ja es preparen per descomptar les xifres que la setmana que ve publicaran les grans tecnològiques nord-americanes.

Recordem que dimarts que ve, després del tancament del mercat, Alphabet i Microsoft publicaran les seves xifres trimestrals, seguides de Meta (dimecres), Apple i Amazon, que els presentaran dijous. Aquestes cinc companyies suposen al voltant del 25% de la capitalització de l'S&P 500, per la qual cosa la seva influència al mercat és molt considerable.

En altres notícies destacades, Twitter ha desmentit la informació publicada a The Washington Post segons la qual Elon Musk estaria planejant l'acomiadament del 75% de la plantilla.

LA FED NO AFLUIXA EL SEU DISCURS

Pel que fa al mercat de bons, que no està confirmant el rebot de la borsa registrat durant les dues primeres sessions de la setmana, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys continua avançant i cotitza en el 4,27%, màxims des de la gran crisi financera del 2008.

Els inversors continuen descomptant els missatges que arriben des de la Reserva Federal i que continuen sent molt agressius. El president de la Fed de Filadèlfia, Patrick Harker, va assenyalar aquest dijous que les pujades de tipus realitzades fins ara han fet poc per mantenir la inflació sota control, per la qual cosa seran necessaris més augments.

"Seguirem pujant les taxes per un temps. A causa de la nostra decebedora falta de progrés en la reducció de la inflació, espero que estiguem molt per sobre del 4% per a finals d'any", va afirmar.

El mercat descompta que la Fed apujarà els tipus 75 punts bàsics més el proper 2 de novembre, fins al 4%; i no descarta que els interessos puguin vorejar el 5% a principis del 2023, sense que la Fed els baixi fins al 2024. Tot i que tot dependrà de l'evolució de la inflació durant els propers mesos.

ANÀLISI TÈCNICA DEL DOW JONES

"L'evolució al Dow Jones està condicionada per la bona figura (envolupant alcista) realitzada el 13 d'octubre passat. Sembla que després d'unes caigudes del 16% des de mitjans d'agost, podríem estar veient la formació d'un doble sòl que ens avanci un rebot", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La resistència clau es troba als 30.454 punts. Quan aconsegueixi superar-los podríem veure una extensió dels guanys fins al nivell dels 32.381 punts, màxims del buit baixista que va deixar el 13 de setembre i preus on es troba la mitjana de 200 sessions", afegeix aquest expert.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,32% (84,78 dòlars) i el cru Brent guanya un 0,5% (92,84 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,2% (0,9767 dòlars). A més, l'unça d'or cau un 0,1% (1.635 dòlars) i el bitcoin baixa un 0,6% (18.939 dòlars).

Noticias relacionadas

contador