ep archivo   fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20230821105003
EUROPA PRESS - Archivo

Wall Street estén les seves caigudes aquest dilluns, després de tancar una setmana a la baixa, marcada pel conflicte a l'Orient Mitjà i la pujada en els rendiments del deute públic.

  • 42.313,00
  • -

"Els dos factors que han llastat el comportament de la renda variable, el fort repunt dels tipus d'interès a llarg termini i el conflicte a Gaza, continuaran tenint un paper fonamental en el comportament de les borses", asseguren els analistes de Link Securities.

L'última hora és que Israel ha empitjorat els bombardejos sobre Gaza i es prepara per a una ofensiva terrestre de llarg termini. També ha bombardejat el sud del Líban i ha advertit Hezbol·là que no s'involucri al conflicte.

A més, el secretari d'Estat nord-americà, Anthony Blinken, ha assenyalat que una "extensió" del conflicte a altres zones és "probable", tot i que ha afegit que estan treballant perquè no passi.

UNA AGENDA REPLETA DE REFERÈNCIES

A més del front geopolític, la setmana arriba carregada de referències. Als Estats Units, dijous es publicarà la primera estimació del PIB del tercer trimestre.

En matèria de política monetària, s'espera que el Banc del Canadà (dimecres) i el Banc Central Europeu (dijous) mantinguin els tipus d'interès, encara que deixin la porta oberta a més pujades si són necessàries per controlar la inflació.

A nivell empresarial, les grans tecnològiques dels Estats Units centraran l'atenció durant els propers dies. Alphabet, propietària de Google; i Microsoft, publicaran les xifres dimarts després del tancament de mercat.

Dimecres, també després del tancament, serà el torn d'Amazon i Intel. I dijous amb el mercat ja tancat presentarà les xifres Meta Platforms, matriu de Facebook. Finalment, divendres publicaran les petrolieres Exxon Mobil i Chevron.

"La temporada de resultats es pot considerar bona, encara que els inversors estan sent molt exigents amb les companyies, castigant-les de vegades de manera excessiva si no compleixen amb el que s'esperava, cosa que sol passar quan el sentiment global és negatiu, com actualment", afegeixen des de Link Securities.

D'altra banda, Foxconn és investigada per les autoritats fiscals de la Xina. Es tracta d'un dels principals socis comercials d'Apple i el fabricant d'iPhones més gran a nivell mundial.

A més a més, pel que fa a operacions corporatives, la petroliera Chevron ha comprat Hess Corporation per 60.000 milions de dòlars mitjançant intercanvi d'accions. L'operació s'anuncia dies després que Exxon Mobil acordés comprar Pioneer Natural Resources també mitjançant un intercanvi d'accions valorat en 59.500 milions de dòlars.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza a mínims mensuals (4.224 punts) i en plena mitjana de 200 sessions. El seu comportament en aquest nivell de suport serà clau per saber si la correcció pot ser més gran a curt termini, o si per contra, l'índex acaba rebotant des d'aquests nivells.

En altres mercats, el petroli cau de manera moderada pendent de l'Orient Mitjà. El cru Brent cedeix un 0,18%, fins als 92 dòlars per barril, mentre que el WTI perd un 0,35%, fins als 87,77 dòlars.

Per part seva, l'euro es canvia als 1,0602 dòlars (+0,08%) i l'or cotitza als 1.989 dòlars (-0,27%). Al mercat de les criptomonedes, el bitcoin estén el seu rebot i avança un 2,2%, fins als 30.547 dòlars.

contador