dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb pujades aquest dimarts després dels guanys de dilluns, que van portar l'S&P 500 i el Nasdaq a acabar la sessió al nivell més alt des d'abril del 2022. Els valors tecnològics estan disparats, especialment Apple i Tesla, mentre el mercat també està molt atent a la publicació de l'IPC del maig, un informe que serà clau per a la decisió de política monetària de la Reserva Federal (Fed), i que ha mostrat una caiguda de la taxa general més gran que l'esperada.

  • 20.011,89
  • 1,01%

La inflació del país s'ha moderat el maig fins al 4% en taxa interanual, des del 4,9% del mes anterior. Per part seva, la taxa subjacent, que exclou aliments i energia, ha retrocedit dues dècimes, fins al 5,3%, en línia amb el que s'esperava.

Naeem Aslam, director d'anàlisi de Zaye Capital Markets, destaca que "les dades de l'IPC han mostrat clarament que la Fed necessita prendre's l'estiu lliure ara pel que fa a la política monetària", ja que "la inflació s'està desaccelerant i s'està movent en aquesta adreça".

"Els comerciants ja esperen algun tipus de pausa per part de la Fed o almenys alguns indicis a la reunió que està prevista per demà. En termes simples, sembla que hi ha menys fusta per tallar per a la Reserva Federal a mesura que la inflació comença a refredar-se”, afegeix.

Ryan Brandham, cap de mercats de capital global d'Amèrica del Nord a Validus Risk Management, assegura que el descens de la inflació "probablement donarà a la Fed el consol que necessita per pausar les pujades de tipus a la reunió del FOMC de demà".

De fet, l'IPC és una dada que la Fed tindrà molt present al seu conclave monetari de dos dies que comença aquest dimarts i la decisió final del qual es coneixerà dimecres. Els inversors descompten amb un 75,8% de probabilitat, segons l'eina FedWatch de CME Group, que farà una pausa i mantindrà els tipus d'interès al 5,00%-5,25%.

"Els operadors d'accions semblen optimistes sobre el final de l'enduriment de la Reserva Federal, mentre que els de bons són més escèptics. El rendiment a 2 anys dels EUA continua en una trajectòria positiva. La perspectiva dels bons sobirans dels Estats Units continuarà sent negativa fins que hi hagi un fort indici que les pujades de tipus de la Fed s'han acabat", indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank..

APPLE SEGUEIX IMPARABLE

Els inversors segueixen comprant tecnologia i Apple n'està sent un dels grans beneficiats, amb alces de més del 40% durant l'any enfront de les pujades del 35% del Nasdaq 100.

Aquest dilluns, la companyia va pujar un 1,56% i va marcar un nou màxim històric en preus de tancament (183,79 dòlars). Cal recordar que el 5 de juny passat, amb motiu de la presentació de les seves ulleres 'Vision Pro', va aconseguir un màxim històric intradia als 184,95 dòlars.

Aquests guanys han portat la companyia de Cupertino que la seva capitalització de mercat se situï en 2,89 bilions de dòlars.

"El retrocés de les accions després del llançament suggereix una resposta inicial lleugerament tèbia, però el llarg termini està en joc a mesura que els desenvolupadors s'amunteguen per crear aplicacions per utilitzar-los. Ha d'assumir que els casos d'ús creixeran amb el temps i Apple probablement hagi fet una cosa espectacular, fins i tot si és fora de l'abast de la majoria de les persones de moment", assegura Neil Wilson, director d'anàlisi de Markets.com.

A pla empresarial també destaca Tesla, els títols de la qual es van revaloritzar aquest dilluns un 2,2%, cosa que porta els guanys anuals a gairebé el 103%. Amb aquesta pujada, el fabricant de vehicles elèctrics acumula la ratxa guanyadora més llarga de la història, en registrar dotze sessions consecutives en positiu.

A més, el fabricant de programari empresarial Oracle puja amb força a la preobertura després de superar previsions amb els seus resultats trimestrals.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas avança un 0,73% (67,62 dòlars) i el Brent puja un 1,06% (72,60 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,45% (1,0806 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,42% (1.978 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,724% i el bitcoin es revalora un 1,39% (26,166 dòlars).

Noticias relacionadas

contador