wall street verde

Wall Street obre la sessió d'aquest divendres amb més compres després del fort rebot tècnic de dijous, que es va produir quan l'S&P 500 va arribar a desplomar-se per sota dels 3.500 punts i malgrat una mala dada d'inflació als Estats Units.

  • 43.909,84
  • -

La recuperació de la borsa nord-americana va tenir lloc després de diverses jornades de fortes caigudes i just quan el principal indicador mundial va caure fins a la zona de suport que suposa el 50% de l'ajust de Fibonacci de la pujada registrada des dels mínims de la Covid-19, a març del 2020, fins als màxims històrics de principis d'any.

A més, l'indicador va arribar a perforar la mitjana mòbil setmanal de 200 setmanes, però la va recuperar poc després i des d'allà va continuar rebotant. Per tant, més enllà d'excuses fonamentals, el ral·li de dijous va tenir un component tècnic molt destacat, ja que es tracta d'un nivell de suport molt rellevant per al mercat. A més, va propiciar un tancament de posicions curtes i es va produir amb un mercat molt sobrevenut a curt termini.

LA FED SEGUIRÀ PUJANT TIPUS

A nivell fonamental, l'excusa o la raó per justificar la tornada del mercat és que la Reserva Federal (Fed) continuarà pujant tipus (s'ha descomptat una altra pujada de 75 punts bàsics al novembre, la quarta consecutiva d'aquesta magnitud), però que l'enduriment monetari està a prop de finalitzar, ja que el preu dels diners se situarà el 2 de novembre al 4%.

En aquest sentit, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys va arribar a superar el 4%, però s'ha tornat a girar a la baixa fins a nivells del 3,92%. De moment, el mercat descompta que els interessos no superaran el 4,5%-4,75%, tot i que els riscos per a aquesta estimació estan esbiaixats a l'alça.

FINS ON POT ARRIBAR EL REBOT?

La pregunta que es fan els inversors ara és fins on pot arribar el rebot. L'S&P 500 va realitzar una envolupant alcista, tancant per sobre dels màxims de les tres últimes sessions. A curt termini és molt probable que durant les properes jornades vegem l'anul·lació del buit alcista que va deixés deixar als 3.744 punts. Això seria un senyal de fortalesa, si bé el nivell clau és als 3.806 punts, màxims des del començament del mes d'octubre", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía.

RESULTATS I MÉS DADES ECONÒMIQUES

Els inversors ja estan descomptant els comptes dels bancs nord-americans més importants, com JPMorgan, que ha superat els pronòstics després de guanyar 9.700 milions de dòlars durant el trimestre.

Altres entitats financeres rellevants com Wells Fargo, Citi i Morgan Stanley també n'han publicat les xifres.

En operacions corporatives, la cadena de supermercats Kroger ha acordat la compra del rival Albertsons per gairebé 25.000 milions de dòlars, en una operació que l'ajudarà a consolidar la seva segona posició al sector, per darrere de Walmart.

A més, s'han publicat les vendes al detall del setembre, que s'han mantingut planes (0%) a la calor de l'elevada inflació que viu el país. Les vendes del Grup de Control, que incideixen directament en el càlcul del PIB, en canvi, han augmentat fins al 0,4%, per sobre del 0,3% que esperava el mercat i el 0,2% registrat al mes anterior.

També es donarà a conèixer l'índex de confiança del consumidor de la Universitat de Michigan, amb una rellevància especial de les expectatives d'inflació dels consumidors.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,9% (87,46 dòlars) i el cru Brent cedeix un 1,6% (93,06 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,2% (0,9753 dòlars). A més, l'unça d'or baixa un 0,87% (1.662 dòlars) i el bitcoin rebota un 1,8% (19.726 dòlars).

Noticias relacionadas

contador