wall street verde portada

Wall Street viu una sessió de dimarts amb compres superiors al 2% després del fort rebot registrat aquest dilluns per la renda variable nord-americana, després de tancar el mes de setembre amb fortíssimes pèrdues i a mínims des del 2020.

  • 43.870,35
  • -

L'excusa fonamental per explicar la recuperació de les borses és que els inversors estan descomptant que la inflació als EUA pot haver tocat sostre, després que les dades del sector manufacturer publicades aquest dilluns mostressin que les pujades de tipus realitzades per la Fed comencen a tenir efecte.

"Si bé la fortalesa del dòlar està frenant les exportacions, s'està veient un efecte beneficiós a través de costos d'importació menors. La pressió a l'alça sobre els costos de les empreses s'ha moderat dràsticament, cosa que es traduirà en preus més baixos dels béns per als consumidors", va assenyalar Chris Williamson, economista en cap de negocis de S&P Global Market Intelligence.

A més, la pujada de tipus que la Reserva d'Austràlia ha realitzat aquesta matinada ha estat menor del que s'esperava, ja que el banc central australià ha assenyalat que les pressions inflacionistes comencen a mitigar-se, cosa que també ha estat ben rebut pel mercat.

FORT REBOT TÈCNIC

Més enllà de les raons fonamentals per explicar el repunt dels índexs, la veritat és que tot encaixa en un rebot tècnic dins d'un mercat baixista, que ha provocat un tancament de posicions curtes i està servint per alleujar l'extrema sobrevenda als actius que han estat més castigats durant les últimes setmanes, com les accions, els bons i el petroli.

Per anàlisi tècnica, el rebot de les borses és totalment normal a causa de l'elevada sobrevenda dels índexs novaiorquesos, ja que l'S&P 500 havia baixat fins a nivells de suport molt rellevants, com la mitjana mòbil de 200 setmanes o el 50% de retrocés de tota la pujada des dels mínims de la pandèmia fins a màxims de principis d'any.

MORGAN STANLEY SEGUEIX BAIXISTA

Així, malgrat que el rebot de les borses pot continuar durant les properes jornades fins a nivells de 3.900 punts per a l'S&P 500, els experts de Morgan Stanley mantenen la seva visió baixista.

"En absència d'un canvi de biaix de la Fed, és probable que les accions baixin. Per contra, un canvi de la Fed, o l'anticipació d'un canvi, encara pot conduir a repunts forts", ha explicat el seu estrateg en cap, Mike Wilson.

Tot i això, aquest expert aconsella "tenir en compte que la llum al final del túnel que es podria veure, si això passa, és en realitat el tren de càrrega de la pròxima recessió de beneficis que la Reserva Federal no pot aturar", cosa que justifica la seva visió negativa.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

El rebot de la renda variable també ha coincidit amb una baixada destacada en els rendiments dels bons, després que el govern del Regne Unit hagi reculat el seu polèmic pla per abaixar impostos. El rendiment del bo nord-americà a 10 anys, que la setmana passada va superar el 4%, continua relaxant-se fins a nivells del 3,61%.

A l'escena empresarial, Micron ha anunciat aquest dimarts que planeja fer una inversió de fins a 100.000 milions de dòlars durant els propers 20 anys per construir una nova fàbrica de xips al nord de l'estat de Nova York, segons ha avançat The New York Times.

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 2,6% (85,87 dòlars) i el cru Brent rebota un 2,8% (91,33 dòlars), davant la perspectiva d'una nova retallada de la producció per part de l'OPEP+ aquesta mateixa setmana.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,93% (0,9917 dòlars). A més, l'unça d'or puja un 0,98% (1.719 dòlars) i el bitcoin avança un 2,7% (20.048 dòlars).

Noticias relacionadas

contador