powellcbbolsa22

Wall Street cotitza amb suaus compres aquest dilluns després de posar fi a la seva millor setmana des del començament del 2023. El Dow Jones va registrar guanys del 5,07%, que es van elevar fins al 5,85% per a l'S&P 500 i al 6,61% en el cas del Nasdaq. Durant les properes sessions la Reserva Federal (Fed) i diversos dels seus membres, incloent-hi el president Jerome Powell, seran els protagonistes.

  • 42.025,19
  • -

"La setmana que comença servirà per comprovar si el sentiment dels mercats es consolida en terreny positiu, amb el convenciment dels inversors que els bancs centrals no apujaran els tipus d'interès a llarg termini, llevat que es produeixi un imprevist en els conflictes geopolítics de Gaza i Ucraïna", expliquen a Link Securities.

Així, el mercat ha acollit de manera positiva les dades macroeconòmiques que s'han anat publicant, especialment les de bons a llarg termini, la pujada de preus dels quals ha propiciat una caiguda dels seus rendiments, que havien arribat als seus màxims recentment.

Tot això, segons destaquen a Link Securities, en un context d'una temporada de resultats que està sent positiva, “ja que el benefici per acció mitjà de les companyies integrants de l'S&P 500 que han presentat resultats és positiu, enfront d'una caiguda esperada al tancament del trimestre del 0,7%”.

Tot i això, els experts indiquen que creuen "excessiu el càstig borsari que han patit moltes companyies que han presentat els seus resultats havent batut estimacions i amb els seus gestors actualitzant a l'alça les seves previsions futures".

MORGAN STANLEY NO COMPRA EL RAL·LI

L'S&P 500 acaba de tancar la millor setmana del 2023, després d'arribar a perdre un 10% des dels seus màxims anuals, la mitjana de 200 sessions i el suport dels 4.200 punts.

En aquest escenari, molts inversors es pregunten si el rebot continuarà i es fusionarà amb el tradicional ral·li alcista de finals d'any, tal com preveuen diversos analistes. No obstant això, per a Mike Wilson, estrateg de Renda Variable de Morgan Stanley, la probabilitat de més caigudes fins a final d'any és elevada.

Per això, creu que en un mercat cada vegada més preocupat pel creixement que per taxes d'interès i valoracions més altes 'per se', "és més probable que l'S&P 500" aprofundeixi la correcció fins a final d'any. "Ens sentim còmodes amb el nostre antic objectiu de final d'any de 3.900 punts per a l'S&P 500, xifra que implica un múltiple de 17 vegades sobre la nostra previsió de benefici per acció (BPA) per al 2024".

POWELL PROTAGONISTA DE LA SETMANA

Les properes sessions porten poques referències econòmiques, a excepció de les dades d'atur setmanal (dijous) i de l'índex del sentiment del consumidor que elabora la Universitat de Michigan (divendres), per la qual cosa l'atenció del mercat estarà posada al president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, que farà dues intervencions.

Dimecres pronunciarà unes paraules en l'obertura a la conferència del Centenari de la Divisió de Recerca i Estadística, mentre que dijous participarà al panell de discussió de la 24a Conferència Anual de Recerca Jacques Polak, que se celebrarà a Washington.

Així mateix, altres membres del banc central nord-americà com la governadora de la Fed, Lisa D. Cook, el president de la Reserva Federal de Nova York, John Williams, el president de la Reserva Federal d'Atlanta, Raphael Bostic, el president de la Reserva Federal de Richmond, Thomas Barkin, i la presidenta de la Fed de Dallas, Lorie Logan, també formaran part de diferents esdeveniments.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'actualitat empresarial, la negociació de les accions de la companyia especialitzada en espais de 'coworking' WeWork ha estat suspesa aquest dilluns "en espera de notícies", com ha comunicat l'operador borsari, davant les informacions sobre una possible fallida de la companyia que es podria produir aquesta mateixa setmana.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,61% (81,80 dòlars) i el Brent avança un 1,37% (86,03 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,11% (1,074 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,30% (1.993 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora al 4,626% i el bitcoin guanya un 0,06% (35.086 dòlars). Una de les claus de la setmana serà comprovar l'acceptació que tenen les subhastes del Tresor nord-americà, que els propers dies emetrà deute per valor de 330.000 milions de dòlars.

Noticias relacionadas

contador