dl wall street times square new york city night pedestrians nasdaq billboards trading nyc generic nypd unsplash
Sharecast / Meric Dagli via Unsplash

Wall Street cotitza amb més compres aquest dijous després dels guanys de dimecres que van portar l'S&P 500 a tancar al nivell més alt des d'abril del 2022 i el Nasdaq a superar la resistència clau dels 15.265 punts. La dada d'inflació del juny, més baixa de l'estimada, va animar uns inversors que en aquesta jornada han conegut les dades d'atur setmanal i els preus de producció.

  • 20.115,54
  • 0,72%

"La naturalesa de les xifres suggereix que, independentment del que altres funcionaris de la Reserva Federal (Fed) ens vulguin fer creure en el context de la seva línia dura actual, més pujades de tipus més enllà d'aquest mes seran un gran desafiament, i probablement no es produeixin", afirma Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

Per a Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, "novament, les xifres d'inflació dels EUA estan clarament al camí correcte, la inflació de serveis, incloent-hi els costos d'habitatge, està disminuint, i tot això són bones notícies per fer retrocedir els 'falcons' de la Fed enmig de la creixent tensió de les darreres setmanes".

Tot i la moderació de la inflació, el mercat dona una probabilitat del 92% que el banc central nord-americà pugi els tipus 25 punts bàsics a la reunió de juliol i, segons assenyalen els experts de Link Securities, "tenim dubtes que aquest sigui l'últim moviment de la Fed encara que, si la inflació continua a la bona direcció, no ho descartem al 100%”.

L'agenda econòmica d'aquest dijous inclou la publicació de l'índex de preus de producció, que han caigut fins al 0,1% al juny. Així mateix, s'han donat a conèixer les peticions setmanals de desocupació, que han baixat fins a 237.000 sol·licituds.

EL NASDAQ APUNTA A MÀXIMS HISTÒRICS

Per anàlisi tècnica, el Nasdaq presenta una magnífica figura que l'ha fet acabar l'equador de la setmana superant la resistència clau dels 15.265 punts.

"El selectiu nord-americà acumula uns guanys propers al 40% des del començament d'any. Tot i això, i després de la superació de la resistència dels 15.265 punts, sembla que vol seguir guanyant posicions", afirma César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

El primer objectiu de pujada es troba als 16.000 punts, i "sense descartar una extensió de les alces fins als màxims històrics que presenta als 16.764 punts. Els bons nivells d'acumulació donen consistència a la seva tendència alcista actual", afegeix Nuez.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

En el pla empresarial, Disney ha anunciat l'extensió del contracte del seu CEO, Bob Iger, fins al 2026, dos anys més del que s'ha planejat inicialment. Les accions del gegant de l'entreteniment pugen més d'1% al 'premarket' de Wall Street.

Delta Air Lines, per part seva, ha batut totes les expectatives amb els seus resultats del segon trimestre. L'aerolínia ha informat d'un benefici net rècord de 1.827 milions de dòlars enfront dels 735 milions de dòlars del mateix període del 2022. La xifra suposa la més alta des del quart trimestre del 2013.

D'altra banda, la Comissió Federal de Comerç (FTC, per les sigles en anglès) dels Estats Units ha comunicat que no pensa renunciar a l'afany d'impedir que Microsoft completi l'adquisició de l'editora i desenvolupadora de videojocs Activision Blizzard per 69.000 milions de dòlars.

L'agència reguladora ha presentat un recurs perquè es revoqui la decisió de la jutgessa Jacqueline Scott Corley, que va denegar la sol·licitud de mesures cautelars que haguessin impedit el tancament de l'operació. El procés judicial relatiu a aquest recurs començarà el proper 2 d'agost.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,42% (76,07 dòlars) i el Brent avança un 0,59% (80,56 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,31% (1,1162 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,19% (1.965 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,808% i el bitcoin es revalora un 0,23% (30.383 dòlars).

contador