Wall Street estén el seu rebot aquest dijous, més d'un 1%, després dels guanys moderats de dimecres. Els índexs nord-americans van aconseguir tancar en positiu després de caure amb força durant la jornada, a causa que diversos factors negatius que estan afectant els mercats van millorar a curt termini.
- 42.992,21
- -
El Nasdaq recupera els 14.600 punts i és un dels que millor comportament té tot i els repunts de la rendibilitat dels bons del Tresor americà a 10 anys, que segueixen a l'1,55%.
Sobre les tensions, en primer lloc, els preus de l'energia, tant del petroli com de gas natural, s'han relaxat des que Vladímir Putin es va comprometre que Rússia garantirà el subministrament cap a Europa durant l'hivern.
Les declaracions del president rus, encaminades a aconseguir la posada en marxa d'un gasoducte clau cap a Alemanya que no passa per Ucraïna, han resultat ser, en qualsevol cas, un gran bàlsam per al mercat energètic, els preus del qual es troben desbocats i amenacen amb provocar una crisi energètica a nivell global.
D'altra banda, a nivell geopolític, Joe Biden i Xi Jinping planegen una cimera virtual entre els Estats Units i la Xina abans del final d'any, la qual cosa ha estat rebut de manera positiva pels inversors. Una bona relació comercial entre les dues potències pot suposar un factor molt positiu per al mercat a llarg termini.
A nivell nacional, els republicans han proposat pujar el sostre del deute perquè el Tresor pugui afrontar les seves obligacions fins al desembre. No és una solució definitiva, però dona més marge al Congrés per seguir negociant més enllà del termini límit del 18 d'octubre.
A l'escena econòmica, després de la bona dada d'ocupació de la consultora privada ADP, els inversors esperen ja l'informe d'ocupació que es publicarà als EUA aquest divendres, per al qual s'espera una dada de 488.000 llocs de treball i una baixada de la taxa de atur fins al 5,1%.
En aquesta línia, com cada dijous el Departament de Treball ha publicat les dades setmanals d'atur. S'ha registrat la primera caiguda en tres setmanes fins a les 326.000 peticions, enfront de les 348.000 previstes i les 364.000 de la dada anterior. Les sol·licituds contínues també han estat menors a les de fa una setmana, arribant a les 2.714.000.
"L'informe dona suport fermament a la nostra opinió que les sol·licituds de subsidi d'atur s'han vist afavorides durant les últimes setmanes per l'impacte de l'huracà Ida, que ara està desapareixent ràpidament de les xifres", diuen des de Pantheon Macroeconomics. Així mateix, els experts també preveuen un repunt la setmana que ve, "però la combinació d'unes estacionalitats més favorables i la contínua tendència a la baixa subjacent apunten a una bona possibilitat que les sol·licituds se situïn per sota dels 300.000 a finals d'aquest mes".
A nivell estratègic, els experts de Renta 4 comenten que "veiem un mercat sense tendència, en el qual se succeeixen sessions de notables pujades com la de dimarts davant la millora de dades econòmiques amb altres de caigudes importants com les d'ahir. De fons, les persistents incerteses al voltant del cicle i la inflació".
Per anàlisi tècnica, el Nasdaq 100 va aconseguir rebotar, però José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, comenta que "si el rebot no va més enllà de la zona dels 14.860 punts aproximadament, es pot dir que estem davant d'un simple retirada temporal per després agafar embranzida a la baixa".
A nivell empresarial, Twitter es revalora un 2% després d'anunciar la venda de la seva unitat de publicitat mòbil MoPub a AppLovin per 1.050 milions de dòlars.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,65%, fins als 76,93 dòlars; mentre l'euro es deprecia un 0,02% i es canvia als 1,1554 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,55%; i l'unça d'or cau un 0,54%, fins als 1.752 dòlars. Finalment, el bitcoin baixa un 1,36%, fins als 54.191 dòlars.