nyse dl us wall street trader trading stocks shares ny n y  new york financial finance  2
Christine Puccio Flickr ( https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street continua recuperant posicions i puja de manera destacada després del tancament alcista de dimarts. La renda variable nord-americana continua rebotant des dels mínims de gener, liderada pel Nasdaq, recolzada per una bona temporada de resultats empresarials i després d'haver descomptat una política monetària més agressiva per part de la Reserva Federal (Fed) per contenir la inflació.

  • 39.331,85
  • -

Fins ara, al voltant del 60% de les empreses de l'S&P 500 han presentat els seus resultats, i gairebé el 80% ha superat els pronòstics del consens amb les seves xifres. Això ajuda a sostenir les valoracions borsàries actuals, mentre els inversors segueixen ajustant les seves carteres cap a sectors més cíclics (bancs, energètiques) i que poden suportar millor les pujades de tipus anticipades pel mercat; en un escenari d'elevada inflació als Estats Units.

A L'ESPERA DE LA INFLACIÓ

Així, els inversors continuen centrats en l'evolució de la inflació als Estats Units. La dada IPC del mes de gener es publicarà aquest dijous i els analistes anticipen un repunt de la taxa general fins al 7,3% des del 7%; i una pujada de l'IPC subjacent fins al 5,9% des del 5,4%.

En aquest sentit, cal vigilar a prop l'evolució dels rendiments dels bons, ja que la TIR del bo americà a 10 anys ha marcat màxims des del 2019 a nivells de l'1,96%, encara que ara es relaxa fins a l'1,935%.

"El sentiment del mercat ha millorat gràcies a la desacceleració de la venda massiva de bons sobirans", explica Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote. "No obstant", afegeix, "els baixistes sobre els bons sobirans seguiran amenaçant les properes setmanes".

Segons la seva opinió, "l'operativa volàtil ha arribat per quedar-se, ja que el posicionament estratègic al mercat està canviant per la línia dura, potser irreversible, dels principals bancs centrals, llevat que la inflació disminueixi màgicament".

RÚSSIA-UCRANIA: SEGUEIX LA TENSIÓ

Al front geopolític, continuen els esforços diplomàtics a Europa per evitar un conflicte a Ucraïna. Després de la trobada entre Vladimir Putin i Emmanuel Macron, Rússia va desautoritzar el president francès en assenyalar que "el lideratge de l'OTAN el té un altre país".

Així, no és descartable que finalment Moscou faci una demostració de força després dels Jocs Olímpics d'hivern que s'estan celebrant a Pequín.

Sobretot després de la reforçada aliança entre el Kremlin i la Xina, després de la trobada entre Putin i Xi Jinping. Tot i que, de moment, el mercat no està assignant una probabilitat gaire elevada a un conflicte bèl·lic a les portes d'Europa.

A la Xina, els fons estatals s'han llançat a comprar accions per sostenir les borses i aturar una forta caiguda del mercat després de diverses jornades festives per la festivitat de l'Any Nou Lunar.

TEMPORADA DE RESULTATS

Durant la sessió, publicaran els seus resultats empreses com ara CVS Health, Fox, GlaxoSmithKline i Yum Brands. I després del tancament del mercat, serà el torn de Disney, Mattel, MGM Resorts i Uber Technologies. Durant els propers dies, publicaran altres empreses destacades com Twitter i Coca Cola.

D'altra banda, Meta, matriu de Facebook, ha dit en un comunicat que "simplement, no és cert" que s'estigui plantejant tancar les xarxes socials a Europa per l'augment de la protecció a les dades dels usuaris.

En altres mercats, el petroli West Texas suma un 0,4%, fins als 89,73 dòlars, mentre que l'euro s'aprecia un 0,10% i es canvia a 1,1429 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,04% (1.828 dòlars). Finalment, el bitcoin cau un 0,16% (44.193 dòlars).

Noticias relacionadas

contador