powell fed pas le moment de debattre d un changement du programme de rachat de titres 20210617095302

Wall Street puja a l'espera de conèixer més resultats empresarials. Després dels ja coneguts per Alphabet (Google), Apple i Microsoft, al tancament arriba el torn de Facebook. Els inversors també presten atenció a la decisió que prengui la Reserva Federal (Fed). El banc central dels EUA finalitza avui la seva reunió de dos dies, i el mercat està atent del nou missatge que enviaran els homes de Jerome Powell.

  • 42.175,11
  • -

"Realment creiem que la Fed vol començar a donar la volta a la cantonada i deixar enrere l'actual excés acomodatici, però segueix movent-se amb cautela conscients que els mercats estan pendents de cadascun dels seus moviments", asseveren els experts de MUFG.

"Mantenim que la Fed anunciarà formalment els seus plans de reducció durant el Simposi de Jackson Hole a l'agost o durant la reunió de política d'el FOMC de setembre. Preveiem que el tapering comenci a principis de 2022, seguit d'una pujada de tipus a principis de 2023. Esperem que la reducció de la QE duri vuit mesos i que consisteixi en una reducció proporcional de les compres mensuals de bons del Tresor i de bons hipotecaris", expliquen al respecte els experts d'Oxford Economics.

Dins de l'àmbit empresarial, Boeing puja amb força després de publicar el seu primer trimestre rendible des del tercer de 2019 gràcies al rebot de la demanda d'avions després de l'alçament de les restriccions imposades per frenar la pandèmia de la Covid-19. Ha arribat als 567 milions de dòlars.

Un altre valor que ha rendit comptes aquest dimecres és Pfizer. En aquest cas, la seva activitat empresarial s'ha vist molt esquitxada pel coronavirus, però de forma positiva. Ha actualitzat les seves previsions i estima ingressar en tot 2021 28.000 milions només per la seva vacuna contra el virus, un 28,8% més del que s'havia calculat anteriorment. Gràcies a això, està en positiu a Wall Street.

Així mateix, McDonald's registra caigudes després de presentar un benefici net de 2.200 milions de dòlars, augmentant les seves vendes un 57%.

Facebook farà el mateix aquesta nit al tancament del mercat. Mentrestant, els inversors esperen les dades sobre el trimestre atorgant-li pujades a Wall Street. Les que van publicar aquest dimarts van ser Alphabet (+3,86%) (matriu de Google), Apple (-1,7%) i Microsoft (+0,27%). Aquesta última amb rècord de beneficis, superant per primera vegada els 60.000 milions de dòlars.

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 0,57%, fins als 72,05 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,17% i es canvia a 1,1794 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,19%, fins als 1.796 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,261%. Finalment, el bitcoin recupera la barrera dels 39.000 dòlars (39.680) amb pujades del 4,46%.

Noticias relacionadas

contador