un trader travaille a la bourse de wall street 20230920114348

Wall Street registra més vendes aquest dimecres, liderades pel Nasdaq, després de les suaus pèrdues de dimarts i a mesura que els inversors descompten de manera negativa els resultats de Tesla i Alphabet i estan atents a les dades macro.

  • 18.421,31
  • -2,69%

"Aquests dies el mercat balla al so dels resultats que es van publicant, de manera cada vegada més intensa. I els resultats corporatius de les últimes 24 hores han decebut. Ja l'han publicat 114 companyies de l'S&P500, i el seu BPA mitjà és el +10,4% enfront del +9,1% esperat. La mostra comença a ser representativa i sembla que baten expectatives, encara que per poc”, indiquen des de Bankinter.

TESLA I ALPHABET DECEBEN

Tesla i Alphabet donaven a conèixer aquest dimarts, al tancament del mercat, unes xifres del segon trimestre de l'any que han decebut.

En el cas del fabricant de vehicles elèctrics ha registrat entre l'abril i el juny un benefici net de 1.478 milions de dòlars, xifra que representa una caiguda del 45% en relació amb el mateix període de l'any passat. Les accions de la companyia baixen un 10% a la sessió.

Pel que fa a Alphabet, la matriu de Google ha obtingut un benefici de 23.619 milions de dòlars, un increment del 28,5% en comparació amb els 18.368 milions obtinguts el segon trimestre de l'exercici anterior. Tot i això, els seus títols es deixen un 5% a Wall Street en no convèncer els analistes amb els ingressos publicitaris de YouTube.

"Dues de les accions dels '7 Magnífics' no van aconseguir crear eufòria quan van informar els resultats del segon trimestre. El conjunt de guanys menys que ideal arriba en un moment en què els inversors es pregunten si el repunt de la IA s'ha avançat a si mateix", indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Per als experts de Link Securities, "les xifres publicades per ambdues companyies han estat negativament acollides pels inversors, malgrat que les d'Alphabet hagin superat àmpliament allò que s'esperava pels analistes tant a nivell vendes com a nivell benefici. No obstant això, certes dubtes sobre la marxa futura dels seus marges han propiciat la caiguda de les seves accions en operacions fora d'hora. quedat per sota del que s'esperava".

LA MACRO COBRA PROTAGONISME

La macroeconomia serà protagonista durant les properes sessions gràcies a la publicació de diverses referències destacades. Aquest dimecres es donaran a conèixer els PMI manufacturer i de serveis del mes de juliol, per als quals s'espera que segueixin mostrant que l'activitat privada s'expandeix moderadament, recolzant-se en el bon desenvolupament del sector dels serveis.

L'agenda també inclou el PIB del segon trimestre, que es preveu que pugi fins a l'1,9% des de l'1,4% anterior, i les dades d'atur setmanal (dijous).

Tot i això, la dada més rellevant es donarà a conèixer divendres, amb la publicació de deflactor de consum PCE del juny, la variable de preus més seguida per la Reserva Federal (Fed). El consens estima que es moderi en taxa general fins al 2,4% des del 2,6%, i que la variable subjacent es relaxi tímidament del 2,6% al 2,5%.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'actualitat empresarial, les accions de Visa es deixen un 4% després que la companyia no arribés a les previsions d'ingressos el segon trimestre.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,68% (77,48 dòlars) i el Brent avança un 0,63% (81,52 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,01% (1,0853 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,33% (2.415 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 4,215% i el bitcoin rebota un 1,03% (66.406 dòlars).

contador