Wall Street cau lleugerament a l'últim dia d'agost, un mes durant el qual els índexs han tingut un rendiment en positiu que s'ha vist reflectit en els continus rècords que han aconseguit durant les últimes setmanes tant l'S&P 500 i el Nasdaq. Tot això mentre el mercat encara resisteix la ressaca de Jackson Hole i els inversors miren de reüll les dades d'ocupació que es publicaran aquest divendres.
- 44.296,51
- -
El Dow Jones registra una revaloració de l'1,6% durant l'últim mes, mentre que l'índex tecnològic puja un 4% i el de referència mundial, un 3,2%. Aquest últim està a la recerca de tancar amb el setè mes consecutiu de guanys.
"El repunt de l'S&P 500 està recolzat pel sòlid creixement dels beneficis. Amb l'ampliació de la recuperació econòmica, esperem que els sectors cíclics, incloent-hi l'energètic i el financer, prenguin la davantera", comenta Mark Haefele, de UBS.
Jerome Powell, presdiente de la Reserva Federal, va anunciar una bestreta de la reducció de compres, conegut com tapering, que encara cueja als mercats de renda variable.
"L'efecte de les paraules de Powell a Jackson Hole encara ressona amb força i els índexs de renda variable aprofiten per anotar una altra jornada positiva, amb el Nasdaq i S&P 500 un cop més actualitzant màxims històrics i pujant aproximadament un punt percentual i mig punt, respectivament", remarca Ben Laider, d'eToro, en referència al comportament dels mercats d'aquest dilluns.
I afegeix que "clarament, les paraules del president de la Fed estan impulsant una nova revisió dels preus dels actius de risc, però això no és sorprenent. Més aviat, suggereix el comportament per sobre de la mitjana constant del sector Growth en comparació amb el Value, amb l'S&P 500, Nasdaq, Dow Jones i Russell 2000 movent-se gairebé de forma descorrelacionada durant la passada jornada".
Des d'Edmond de Rothschild AM van a la mateixa línia que Laider, sostenint que els actius de risc han acabat "el període a l'alça enmig d'una menor volatilitat".
Els inversors dirigeixen les seves mirades també cap a les dades econòmiques de la setmana. Aquest dimecres es publica l'informe d'ocupació d'ADP, un avançament de l'oficial que es publicarà aquest divendres. Abans, dijous, se sabran les peticions setmanals d'atur.
Aquest és un dels indicadors a seguir per part de la Fed a l'hora d'aplicar la seva política monetària. De fet, Powell va arribar a dir a Jackson Hole que "hem dit que continuaríem amb les nostres compres d'actius al ritme actual fins que vegem un progrés substancial addicional cap als nostres objectius màxims d'ocupació i estabilitat de preus, mesurats des del desembre passat, quan articulem per primer cop aquesta guia".
Al pla geopolític, els Estats Units ha posat fi a 20 anys de presència militar a l'Afganistan. El Pentàgon va anunciar aquest dilluns que l'últim avió de les seves tropes havia enlairat des de Kabul posant fi, també, a la missió d'evacuació.
A nivell empresarial, Moderna puja un 2% després que un estudi publicat pel Journal of the American Medical Association confirmés que la seva vacuna produeix el doble d'anticossos que la de Pfizer-BioNTech. Tot això enmig de la pressió que hi ha sobre la companyia per la retirada d'1,63 milions de dosis al Japó en trobar elements contaminants al sèrum.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,27%, fins als 68,33 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,32% i es canvia a 1,1836 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,08%, fins als 1.813 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,292%. Finalment, el bitcoin baixa un 1,15%, fins als 47.975 dòlars.