Wall Street puja, amb l'S&P 500 i el Dow Jones en ratificant, de nou, els seus màxims, després de la dada d'inflació als Estats Units corresponent al mes de juliol, que es manté en cotes altes, però alenteix el seu creixement, aconseguint el 5,4% interanual, igual que al mes anterior. Els inversors desitjaven conèixer l'evolució dels preus per intentar calibrar quina serà la política monetària de la Reserva Federal (Fed) durant els propers mesos.
- 41.938,45
- -
El to de les borses és positiu després de l'aprovació al Senat del pla d'infraestructures que promou l'Administració Biden. Tant el Dow Jones com l'S&P 500 van tancar en màxims històrics, mentre les accions tecnològiques, menys afavorides per aquest estímul, es van veure penalitzades.
Sobre la dada d'inflació, el Departament de Treball ha informat d'un avanç del 0,5% respecte al juny, percentatge que suposa un alentiment del seu creixement atès que fa un mes va arribar al 0,9%. L'Índex de Preus de Consum (IPC) subjacent, és a dir, el que exclou el menjar i l'energia, ha moderat el seu avanç interanual fins al 4,3%, davant el 4,5% de juny. Unes xifres molt elevades, però que segueixen sent considerades "transitòries" per la Fed. En qualsevol cas, el seu possible efecte al mercat serà el més interessant de la jornada.
Sobre aquests dos assumptes, Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote, comenta que "l'enorme despesa en infraestructures impulsarà les ja elevades pressions inflacionistes i podria encoratjar la Fed a reduir les seves compres massives de bons cada vegada més ràpid".
Encara que a nivell estratègic, "les borses seran immunes a correccions en certes mini bombolles de mercat". És la visió de mercat dels experts de JP Morgan, que recorden que els actius més inflats, com les SPAC nord-americanes, el bitcoin, les accions associades a l'hidrogen i les sortides a borsa, han experimentat correccions que oscil·len entre el 27% i el 53% des dels màxims del primer trimestre.
"Es tracta d'un fet molt positiu, perquè el conjunt del mercat ha seguit pujant", argumenten des del banc nord-americà. "Seguim creient que les accions seran en gran mesura immunes a les variacions de preus en certes àrees de 'bombolles'", afegeixen.
EMPRESES I ALTRES MERCATS
A nivell empresarial, Coinbase despunta un 5% després d'haver disparat els seus comptes durant el segon trimestre i guanyar 1.600 milions de dòlars, un 4.900% més que l'any anterior, després d'un tram volàtil del comerç de les monedes digitals.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 1,60%, fins als 67,20 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,17% i es canvia a 1,1739 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,67%, fins als 1.743 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,342%. Finalment, el bitcoin puja un 1,76%, fins als 46.295 dòlars.