photo d archives du charging bull ou wall street bull a new york

Wall Street roman tancat aquest dilluns amb motiu del Labor Day, el dia del treball nord-americà, de manera que els índexs es prenen un respir abans d'afrontar una setmana marcada pel mercat laboral, ja que es coneixeran diverses referències que poden definir el sentiment del mercat i de pas donar pistes sobre els futurs moviments de la Fed.

La bateria de dades laborals destacades començarà dimecres amb la publicació de l'enquesta JOLTs del juliol, que comptabilitza les vacants laborals del mes, mentre que dijous l'atenció recaurà sobre l'enquesta d'ocupació que realitza la consultora privada ADP i les peticions setmanals d'atur.

Tot i això, el plat fort de la setmana es farà esperar, ja que divendres es publicarà l'informe laboral oficial corresponent al mes d'agost, per al qual s'espera un repunt de la creació d'ocupació fins als 165.000 llocs, després que les dades del juny mostressin un refredament més gran del que s'esperava amb 114.000 noves nòmines i desfermaran el temor per la salut de l'ocupació nord-americana.

A més, aquest informe d'ocupació possiblement acabarà definint la magnitud de l'anunciada retallada de tipus d'interès del setembre, després que la inflació PCE millorés previsions la setmana passada, i és que el banc central presta més atenció al mercat laboral durant les últimes setmanes.

Unes dades millors del que s'esperava poden suposar un reforç per al sentiment inversor i generar compres als primers compassos del setembre, després que els índexs nord-americans tanquessin un mes d'agost de pujades, en què l'S&P 500 va ser el més alcista (+ 2,28%), seguit pel Dow Jones (+1,76%) i el Nasdaq (+0,65%).

Des de començament d'any, els índexs acumulen pujades de doble dígit acompanyades de diversos màxims històrics, amb l'S&P 500 liderant les compres (+18,4%) però seguit molt de prop pel Nasdaq (+18%), i amb el Dow Jones una mica més endarrerit (+10,27%).

contador