Wall Street registra pèrdues moderades després de la ratxa de màxims històrics de l'S&P 500 i del Nasdaq. Tots dos índexs han marcat durant quatre sessions consecutives nivells mai vistos (el Dow Jones cotitza a un 2% del seu rècord de finals de gener). Mentrestant, els inversors segueixen pendents de la guerra comercial i de les seves negociacions.
- 42.840,26
- -
Els EUA, Mèxic i Canadà segueixen negociant un acord comercial a tres bandes. Dilluns, el país presidit per Donald Trump va aconseguir un principi d'acord per a un nou tractat comercial amb Mèxic que s'estendria durant els propers 16 anys.
Per la seva banda, el Canadà es va incorporar a les converses amb les dues nacions aquest dimarts, després que la cancellera Chrystia Freeland afirmés que les "dures" concessions de Mèxic als EUA van aplanar el camí per al seu país. Amb tot, el secretari del Tresor nord-americà, Steve Mnuchin, va assegurar a la CNBC aquest dimarts que era optimista i que esperava un acord entre totes les parts aquesta mateixa setmana.
A l'àmbit empresarial, Apple i Amazon també han tancat la sessió de dimecres amb màxims històrics. La companyia de Jeff Bezzos, que puja més d'un 1%, ha marcat aquest dijous un nou màxim als 2.025 dòlars, i s'acosta al bilió de capitalització. També nous màxims per a Apple, per sobre dels 223 dòlars.
A l'escena econòmica, l'índex de despesa del consum personal (PCE), la mesura preferida de la Fed per calibrar les expectatives d'inflació, ha repuntat el juliol fins al 2,3% en taxa interanual, lleugerament per sobre del 2,2% esperat.
El PCE subjacent, per la seva banda, s'ha mantingut al 2% en taxa interanual, en línia amb els pronòstics, just en l'objectiu establert pel banc central dels EUA, que utilitza el PCE subjacent com a referent per al comportament dels preus.
A més, les xifres setmanals de sol·licituds inicials de subsidi per desocupació han augmentat en 3.000, fins a les 213.000 peticions, en línia amb el que s'esperava pels analistes (214.000 peticions). Aquesta dada segueix indicant la bona salut del mercat laboral nord-americà i, segons els experts de Barclays, es manté en mínims des dels anys 60 del passat segle.
Al mercat de les divises, l'euro es deprecia un 0,13% en el seu canvi contra el dòlar i voreja els 1,17 'bitllets verds'. D'altra banda, el petroli cotitza amb pujades. En el cas del barril West Texas,de referència als EUA, avança un 0,59%, fins als 70 dòlars. El barril Brent, de referència a Europa, puja un 0,75% fins als 77,72 dòlars.