nyse dl us wall street stocks shares ny n y  new york
Rolf Kleef Flickr (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/ ) No changes made

Wall Street cotitza en positiu després d'una obertura baixista i segueix pendent del mercat de deute, ja que el rendiment del bo nord-americà a 10 anys torna a superar el 3% i pressiona les valoracions borsàries, cosa que va provocar aquest dilluns que els índexs novaiorquesos tanquessin molt lluny dels seus màxims intradia.

  • 42.175,11
  • -

"Les positives xifres d'ocupació del maig, que allunyen de moment la possibilitat que la Reserva Federal (Fed) faci una 'parada al camí' en el seu procés de pujada de tipus va ser el principal motiu que va portar els inversors a vendre renda fixa”, expliquen des de Link Securities.

"Ens trobem en un entorn encara massa proper a un possible 'Bear Market' i no sembla que a curt termini anem a veure catalitzadors que facin canviar la tendència. En aquest context, el més prudent és continuar mantenint un perfil defensiu/conservador", afirmen des de Bankinter.

"La inflació és l'única mètrica que importa a la Fed en aquest moment, i és probable que la tensió entre els inversors segueixi sent alta abans de la publicació de l'IPC de divendres als EUA", afegeix Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote.

"La lectura del mes passat va ser millor que la del mes anterior, però no tan bona com les prediccions del mercat. Una decepció aquest mes podria mantenir en alerta els falcons de la Fed i fer malbé el repunt que va registrar Wall Street durant la segona quinzena de maig", afegeix aquest expert.

EL PETROLI I LA GUERRA

Un altre factor que continua afectant els mercats és el preu del petroli. El barril West Texas avança un 1,20% (119,92 dòlars), i el Brent puja un 1,11% (120,81 dòlars). Si el preu del cru continua avançant, complicarà encara més la tasca dels bancs centrals a l'hora de lluitar contra la inflació.

En aquest sentit, la guerra a Ucraïna, el principal factor que està tensionant els preus de l'energia a nivell mundial, està lluny d'acabar-se, ja que Rússia continua redoblant l'ofensiva sobre el Donbàs i les forces ucraïneses continuen oposant-hi una gran resistència. En aquests moments, no s'entreveu un alto el foc a curt termini.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

Apple segueix amb la seva Conferència Mundial de Desenvolupadors WWDC22 després de presentar aquest dilluns la revisió més important del seu popular ordinador portàtil MacBook Air en més d'una dècada.

Moderna ha anunciat que ha començat a administrar dosis de la candidata a vacuna contra la grip estacional ARNm-1010 als primers participants a l'assaig, que es troba en fase 3, i en què s'espera que s'incloguin uns 6.000 adults de països de l'hemisferi sud.

En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,08% (1,070 dòlars). A més, l'unça d'or puja un 0,57% (1.854 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 2,968%. Finalment, el bitcoin baixa un 4,51% (29.933 dòlars).

Noticias relacionadas

contador