powell fed tipos

Wall Street registra signe mixt després dels últims rècords històrics i a l'espera de la reunió de la Reserva Federal (Fed), que aquest dimecres donarà a conèixer les conclusions del seu conclave monetari. L'índex tecnològic és l'únic en signe negatiu a hores d'ara mentre que la resta cotitza pla, amb lleugers guanys.

  • 39.331,85
  • -

"La Fed anunciarà l'inici del tapering i donarà orientacions sobre el seu full de ruta. La part més difícil serà l'avaluació de com són de transitoris els nivells d'inflació i el que això significa per al moment de la primera pujada de tipus", argumenta Paolo Zanghieri, economista de Generali Investments.

Aquest expert no espera sorpreses sobre el tapering. "En línia amb les actes de la reunió de setembre, la reducció de les compres d'actius començarà a mitjans de novembre. Esperem que la Fed redueixi les compres de bons del Tresor i de Valors recolzats per hipoteques (MBS, per les sigles en anglès) en 10.000 milions de dòlars i 5.000 milions de dòlars al mes, respectivament, per la qual cosa la flexibilització quantitativa finalitzarà el juny del 2022”.

Recordem que l'organisme ha comprat actius per valor de 120.000 milions de dòlars mensuals des que va començar la pandèmia, amb l'objectiu de donar suport a la recuperació econòmica.

"El debat sobre quan pujar els tipus serà més polèmic. A la roda de premsa, el president Powell haurà de trobar un equilibri entre l'agressiva revalorització dels mercats monetaris, que ara esperen l'enlairament a finals del segon trimestre i anticipen dues pujades de tipus l'any que ve, i el fet que a la reunió de setembre el FOMC es va mostrar dividit quant a una única pujada de tipus el 2022", afegeix Zanghieri.

"La gran incertesa", conclou aquest expert, "especialment sobre la inflació, no permetrà a Powell desestimar massa els senyals del mercat, però reiterarà que qualsevol decisió sobre els tipus continua sent prematura. L'ocupació continua sent 5 milions per sota del màxim anterior" a la pandèmia i les decebedores xifres de creixement del tercer trimestre mostren que l'economia encara no està preparada per a un enduriment de la política”.

Una altra de les referències econòmiques de la setmana, precisament, és la dada de treball de l'octubre que es publicarà aquest divendres. Abans, la consultora privada ADP publicarà el seu informe aquest dimecres, que serveix de prèvia a les xifres oficials.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'escena empresarial, Tesla cau després que Elon Musk hagi assenyalat que la comanda de 100.000 cotxes elèctrics feta per Hertz encara no és ferma. Les accions del fabricant d'automòbils cauen un 2%.

A més, Rivian Automotive busca una valoració de més de 60.000 milions de dòlars en la seva imminent sortida a borsa. La companyia, recolzada per Amazon, és un dels debuts més esperats al mercat.

Pel que fa als resultats empresarials, Pfizer ha multiplicat per cinc els seus guanys al tercer trimestre gràcies a l'impuls que li han donat els ingressos de la vacuna.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,8%, fins als 83,38 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,09% i es canvia a 1,1596 dòlars. I l'unça d'or cau un 0,14%, fins als 1.793 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,554%. Finalment, el bitcoin puja un 3,5%, fins als 63.199 dòlars.

Noticias relacionadas

contador