ep archivo   march 22 2020   new york new york united states deserted wall street and new york stock
Jonathan Alpeyrie - Archivo

Wall Street cotitza mixt després de tancar la seva setmana més baixista des de juny, amb pèrdues mitjanes properes al 2% per als índexs novaiorquesos. Els inversors segueixen preocupats pel menor creixement econòmic que estan mostrant les últimes dades, en un moment en què la Reserva Federal (Fed) es planteja començar a retirar els seus estímuls per contenir la inflació.

  • 42.025,19
  • -

Aquestes alces arriben després que l'S&P 500 i el Dow Jones hagin acabat totes les sessions de la setmana passada en negatiu, mentre que el Nasdaq havia n'enllaçat tres amb caigudes.

Precisament l'evolució dels preus serà una de les principals referències de la setmana. L'IPC d'agost als Estats Units (dimarts), les vendes al detall a la Xina (dimecres) i els EUA (dijous) i la 'quàdruple hora bruixa' de divendres (venciment d'opcions i futurs a banda i banda de l'Atlàntic) són les grans cites dels propers dies, al costat de la dada de confiança de consumidor nord-americà, que també es coneixerà divendres.

"Perquè tot segueixi com està, cal que la inflació nord-americana ofereixi algun indici de debilitament, perquè donaria la raó a la Fed (també al BCE i a altres bancs centrals) quan defensen que el repunt de la inflació és transitori", argumenten els analistes de Bankinter.

"Però si la inflació no remetés... ull! La reacció del mercat no seria gens bona davant el temor d'una reunió de la Fed amb enfocament més dur. La inflació nord-americana de demà ho decideix gairebé tot", afegeixen aquests experts

Sobre la política monetària de l'organisme monetari, que es reunirà de nou el 21 de setembre, els analistes de Citi consideren que la feble dada d'ocupació publicada a l'agost "retardarà l'anunci formal del tapering fins a novembre".

A nivell empresarial, les accions tecnològiques xineses han tornat a caure aquesta matinada mentre s'enfronten més pressió reguladora per part de les autoritats. Segons ha publicat Financial Times, el govern de Pequín té intenció de dissoldre Alipay, d'Ant Group, i forçar la creació d'una aplicació de préstecs independent.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1%, fins als 70,44 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,23% i es canvia a 1,1786 dòlars. A més, l'unça d'or cau un 0,1%, fins als 1.789 dòlars; i el bitcoin cau un 3%, fins als 44.548 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,331%.

Noticias relacionadas

contador