wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street cotitza mixt, amb la tecnologia com a principal llast, després que el mercat hagi descomptat l'ensurt de la inflació dels EUA, i per això continua apostant per les accions. De moment, segueix valent el 'mantra' que la pujada dels preus és transitòria i es moderarà a partir del segon o tercer trimestre de l'any que ve.

  • 39.331,85
  • -

En aquest sentit, la secretària del Tresor dels EUA, Janet Yellen, creu que la inflació continuarà sent alta fins que lal Covid-19 estigui sota control. "La pandèmia ha marcat la pauta per a l'economia i, si volem reduir la inflació, crec que continuar avançant contra la pandèmia és el més important que podem fer", ha dit en declaracions a CBS.

Des d'Allianz, d'altra banda, alerten que els bancs centrals "subestimen" el risc de la inflació. Stefan Hofrichter, director d'economia i estrateg global de l'entitat, ha subratllat que la clau per a aquest indicador no és tant si la inflació és transitòria o permanent, sinó discernir si “el percentatge que es fixarà quan es redueixin certs efectes, com les disrupcions a la cadena de subministraments, estarà per sobre o per sota del que preveuen els bancs centrals”. Així mateix, han previst que les alces dels preus es quedaran estancades al 2% a llarg termini.

A L'ESPERA DE LA REUNIÓ XI JINPING-JOE BIDEN

Sobre l'espera reunió virtual entre Xi Jinping i Joe Biden, se celebrarà durant la matinada a Espanya i les seves conclusions es descomptaran a la sessió de dimarts.

"Els dos líders discutiran formes de gestionar responsablement la competència... així com formes de treballar junts on els nostres interessos s'alinein", ha explicat la secretària de premsa de la Casa Blanca, Jen Psaki, en un comunicat. "El president Biden deixarà clares les intencions i prioritats dels Estats Units i serà clar i sincer sobre les nostres preocupacions".

De fons, l'objectiu de la Xina de convertir-se en una super potència a l'alçada dels Estats Units, tant a nivell econòmic com militar; que en última instància suposa una seriosa amenaça per al lideratge exercit per Washington a nivell global des que va acabar la II Guerra Mundial.

A l'actualitat de la setmana, la dada més rellevant és la de vendes al detall d'octubre als Estats Units, que es publicarà aquest dimarts.

A nivell empresarial, companyies del sector detallista com Walmart i Home Depot presentaran els seus resultats dimarts, i Target i Lowe's ho faran dimecres.

D'altra banda, el vicepresident sènior de Boeing, Ihssane Mounir, ha dit que el fabricant d'avions és a prop de reprendre les entregues del 787 Dreamliner. La companyia va haver de paralitzar la fabricació per problemes de producció.

HI HAURÀ RAL·LI DE NADAL A WALL STREET

Finalment, Tom Lee, cofundador i cap de recerca de Fundstrat Global Advisors, segueix veient potencial en l'S&P 500 malgrat les importants pujades registrades, superiors al 24% des de principis d'any. Així, espera que el sentiment alcista de Wall Street es mantingui fins a principis del 2022, i que l'S&P arribi als 5.000 punts.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,36% fins als 79,69 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,10% i es canvia a 1,1438 dòlars, a prop de mínims de 20 mesos contra el bitllet verd'. A més, l'unça d'or cau un 0,13%, fins als 1.866 dòlars. Per acabar, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,58%, i el bitcoin puja un 1,61%, fins als 65.313 dòlars.

contador