wall street verde

Sessió mixta a Wall Street després dels tancaments rècords aconseguits pel Dow Jones i l'S&P 500 a la primera sessió del 2022. El sector tecnològic és el més perjudicat, a causa de les importants pujades del bo nord-americà a deu anys, que està per sobre de l'1,67%. Així mateix, l'S&P 500 es gira i tenyeix de vermell, amb caigudes superiors al 0,2%.

Només als Estats Units, la Universitat Johns Hopkins ha informat d'1 milió de nous contagis en tan sols un dia, xifra que suposa un nou rècord, cosa que fa que un total de 56 milions de ciutadans s'hagin infectat al llarg de la pandèmia del coronavirus.

Tot i això, "l'optimisme sobre el creixement econòmic mundial i la recuperació de l'impuls dels guanys des de mitjans de desembre va continuar creixent el primer dia de l'any nou”, segons Jim Paulsen, estrateg en cap d'inversions de Leuthold Group. De fet, els valors associats a la reobertura econòmica, com les aerolínies i els creuers, van cotitzar en verd dilluns.

"Sembla que els inversors s'estan animant amb aquests informes, amb la premissa que és probable que l'augment de les taxes d'infecció acceleri el dia que simplement aprenguem a coexistir amb el virus, ja sigui a mesura que la immunitat augmenta (ja que els que es resisteixen a la vacuna són més propensos a infectar-se) o a causa del fet que les altes taxes de transmissibilitat signifiquen que l'auto-aïllament després del contacte amb un individu infectat es torna cada vegada més insostenible a causa de la gran quantitat de persones que això implicaria (i de manera repetida)”, diuen des de RaboBank.

"Des d'un punt de vista tècnic, la zona dels 4.800 s'estableix com la resistència que cal batre a curt termini per a l'S&P 500. Per sota, 4.750 com a nivell inferior i els 4.720 com el primer dels suports relatius. Fixeu-vos la pèrdua de moment que s'ha generat una vegada assolit el màxim dels 4.800, senyal de debilitat per al curt termini. En cas de perdre els 4.720, següent suport als 4.650", comenten des d'eToro.

REFERÈNCIES ECONÒMIQUES

Tot això en un context en què els inversors també estan atents al comportament del mercat davant de l'acceleració del tapering aprovat per la Reserva Federal (Fed), les actes de l'últim Comitè del Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) es publicaran aquest dimecres.

Tot i que, sens dubte, la referència econòmica de la setmana serà l'informe d'ocupació del desembre als Estats Units, que es donarà a conèixer divendres.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, cal destacar Apple, que aquest dilluns es va convertir en la primera empresa nord-americana a aconseguir els 3 bilions de dòlars de capitalització.

A més, Ford ha tornat a obrir el sistema de reserves per comprar el seu model de camioneta elèctrica F-150 Lightning. Anteriorment ho havia tancat a causa d'una demanda aclaparadora.

D'altra banda, Toyota planeja llançar el seu propi sistema operatiu per a automòbils el 2025, que permetria gestionar operacions avançades com la conducció autònoma, segons un informe del servei de notícies japonès Nikkei.

D'altra banda, la reunió ministerial de l'Organització dels Països Exportadors de Petroli i els seus aliats (OPEP+) ha acabat sense canvis, mantenint l'augment de 400.000 barrils diaris per al mes de febrer. L'OPEP+ es manté així en la línia d'anar incrementant la producció de petroli de mica en mica fins a assolir els nivells anteriors a la pandèmia. L'anterior reunió, la de desembre, no es va donar per conclosa a causa de la proximitat amb l'aparició de la variant òmicron, malgrat que les previsions de l'OPEP publicades al desembre indicaven que la nova variant del coronavirus tindria conseqüències lleus

En altres mercats, el petroli West Texas repunta un 0,75%, fins als 76,66 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,03% i canvia a 1,1296 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,38%, fins als 1.807 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,633%. Finalment, el bitcoin avança un 1,77%, fins als 46.715 dòlars.

Noticias relacionadas

contador