wall street verde portada

Wall Street la darrera sessió de la setmana amb guanys després del rebot de les dues darreres sessions, que s'ha produït des del suport dels 3.900 punts de l'S&P 500 i ha contribuït a calmar els ànims dels inversors.

  • 20.115,54
  • 0,72%

El mercat ja ha descomptat que la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) continuarà apujant els tipus d'interès als propers mesos. En aquest sentit, els experts de Goldman Sachs han elevat la seva previsió per a la reunió del 21 de setembre i ara esperen que la Fed pugi els interessos en 75 punts bàsics més (pb), enfront de la seva anterior estimació de 50 pb.

A més, ara preveuen un ascens de 50 pb a la reunió del novembre, quan abans esperaven 25 pb. "Continuem esperant un augment de 25 pb al desembre, cosa que portaria els tipus d'interès al 3,75%-4% per a finals del 2022", expliquen des del banc nord-americà.

En aquest sentit, Jerome Powell, president del banc central, va reiterar ahir la seva postura agressiva contra la pujada de preus i va comentar que "lluitarem contra la inflació fins que la feina estigui feta". A més, ha destacat el risc de suavitzar la política monetària massa aviat, assenyalant que "la història adverteix contra la relaxació primerenca de la política monetària".

ANÀLISI TÈCNICA DE L'S&P 500

Per anàlisi tècnica, avui "es manté la correcció a l'S&P 500 després de girar-se a la mitjana de 200 sessions, ja que necessita confirmar el trencament dels 4.018 punts per iniciar un rebot", explica César Nuez, analista de Bolsamanía.

"Les últimes dues jornades alcistes li han servit per subjectar-se al voltant dels 3.900 punts, reculada del 61,8% de Fibonnacci de l'impuls alcista dels mesos de juny, juliol i meitat d'agost. No obstant, per confirmar la tornada de les compres hauríem d'esperar un tancament per sobre dels 4.108 punts.

Això impulsaria la cotització del selectiu nord-americà fins al nivell dels 4.200 punts, preus on hi ha la mitjana de 200 sessions. Una mica més amunt hi ha la resistència clau dels 4.325 punts. Només la superació d'aquests preus ens faria pensar en una millora de les perspectives tècniques a mitjà i llarg termini”, afegeix aquest expert.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 1,7% (84,98 dòlars) i el cru Brent repunta un 1,8% (90,82 dòlars), mentre l'euro s'aprecia un 0,87% (1,0082 dòlars).

Així, el mercat descompta que es comença a tancar el diferencial de tipus entre els EUA i la zona de l'euro, després de la històrica pujada d'interessos aplicada aquest dijous pel Banc Central Europeu (BCE).

Els inversors estan descomptant que el BCE seguirà apujant els tipus de manera agressiva durant els propers mesos, cosa que està donant suport a la divisa europea enfront del 'bitllet verd' després de la devaluació vista durant els últims temps.

A més, l'unça d'or avança un 1% (1.738 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,27%. Finalment, el bitcoin es dispara un 7% (20.710 dòlars).

Noticias relacionadas

contador