wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made
42.047,42
  • -
  • -

Wall Street registra una obertura alcista del 0,4% després de les bones notícies sobre les negociacions entre els EUA i la Xina pel possible acord que es podria signar a finals del mes de març. El Dow Jones, l'S&P 500 i el Nasdaq acumulen pujades del 12% aquest any per l'optimisme sobre aquest assumpte.

Tant Bloomberg com The Wall Street Journal han informat dels avenços que s'estaven produint en les negociacions que mantenen els governs de les dues primeres potències mundials. Segons sembla, l'acord està gairebé ultimat i podria ser "imminent".

La notícia, coneguda aquest diumenge, ha insuflat nous ànims a les borses asiàtiques, que han acabat la sessió de dilluns amb alces, i el sentiment de confiança s'ha estès també a Europa, on les borses pugen de mitjana un 0,6%. Encara que l'IBEX, que ha començat al matí també en verd, s'ha anat desinflant i ha esborrat les alces. A aquesta hora experimenta una lleu caiguda i cotitza per sota dels 9.300 punts.

Cal recordar que als EUA fa dies que es parla de la propera signatura de l'acord. La passada setmana, el govern de Donald Trump va assegurar que s'havia produït un progrés significatiu de les negociacions amb la Xina. Ara, s'estima que el president nord-americà i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, podrien signar un pacte comercial durant una cimera que se celebraria cap al 27 de març.

Al pla macroeconòmic, aquest dilluns l'agenda té escassa dades importants als EUA, on només es coneixerà l'índex ISM de Nova York corresponent al mes de febrer i les dades de despesa en construcció de desembre. Encara que al llarg de la setmana es coneixeran altres dades de gran rellevància, com l'informe ADP d'ocupació privada (dimecres), el Llibre beix de la Fed (dimecres), o l'informe d'ocupació i la taxa d'atur (divendres).

Pel que fa a les empreses, aquest dilluns les mirades es dirigeixen cap a Salesforce, que presenta resultats. També Kraft Heinz, que puja més d'un 2% després que Morgan Stanley hagi elevat el seu preu objectiu i aconselli 'sobreponderar' el valor. Per la seva banda, Bed Bath and Beyond està al punt de mira ja que Barclays ha baixat la seva qualificació sobre les accions de la companyia.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

L'S&P 500 (2.815 punts) ha recuperat la mitjana de 200 sessions després de revalorar-se a prop d'un 20% des dels mínims del passat 26 de desembre. "Lluny de donar cap símptoma de debilitat, estem veient com s'apropa a la resistència clau que presenta entre els 2.800 i els 2.815 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"La superació d'aquest nivell de resistència seria un magnífic senyal que ens faria pensar en una continuació de les pujades fins als màxims històrics que va dibuixar el setembre de l'any passat als 2.940 punts, preus un 6% per sobre dels actuals", afegeix aquest expert

"Els magnífics nivells d'acumulació donen consistència a la tendència alcista actual. No veurem un senyal de debilitat mentre cotitzi per sobre dels 2.681 punts", conclou Nuez.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,8%, fins als 56,82 dòlars. Per la seva banda, l'euro deprecia un 0,33%, fins als 1,1330 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,75%, mentre el rendiment del bo a 2 anys baixa fins al 2,55%.

Noticias relacionadas

contador