cbwall street1
6.618,63
  • -
  • -

Wall Street registra pèrdues del 0,7% per les creixents tensions comercials entre els EUA i la Xina, que estan alimentant la preocupació dels inversors per la desacceleració econòmica mundial. Ja va quedar de manifest aquest dimarts, amb el tancament baixista dels índexs de la Borsa de Nova York.

"Fins que els mercats no vegin signes encoratjadors que les dues parts asseguren l'acord comercial, és molt probable que aquest sentiment negatiu i l'aversió general al risc continuïn castigant els mercats", diuen els experts d'FXTM.

La Xina ha avisat que podria frenar la importació als EUA de minerals de terres rares que es fan servir en la fabricació de productes d'alta tecnologia i de dispositius militars, per contrarestar les mesures implantades pel president Donald Trump.

"L'escalada més recent suggereix un desacoblament parcial dels dos països, almenys a l'espai relacionat amb la tecnologia i la seguretat nacional. El pensament de la Xina és preparar-se per una perllongada guerra comercial i seleccionar enfocaments de represàlia", assenyalen des de Barclays.

Això, sense oblidar que Huawei ha presentat una reclamació davant els tribunals que qüestiona la constitucionalitat del veto de Washington que amenaça amb expulsar la companyia xinesa dels mercats mundials. Tot això ha contribuït a la incertesa, que es consolida a mesura que el rendiment dels bons nord-americans a 10 anys cau.

Aquest dimarts van aconseguir el seu nivell més baix en 19 mesos, i avui tornen a caure fins al 2,24%. De fet, una part de l'anomenada corba de rendiment s'ha invertit encara més, ja que els bons del Tresor a 3 mesos rendeixen al 2,3456%, molt per sobre del tipus a 10 anys.

Les preocupacions comercials i els temors a la desacceleració han empès els inversors a desfer dels seus actius borsaris i a refugiar-se en la seguretat del deute d'Alemanya i EUA. I és que les notícies que arriben des d'Europa no són molt millors, ja que les borses registren pèrdues de més de l'1%.

La disputa d'Itàlia amb la Comissió Europea sobre el seu pressupost, les victòries dels partits euroescèptics a les eleccions europees de la setmana passada i l'agitació política a Àustria i Grècia han contribuït a enfosquir les perspectives del mercat.

ECONOMIA I EMPRESES

A nivell econòmic, aquest dimecres als EUA s'ha publicat l'índex setmanal Redbook de vendes al detall, que ha repuntat un 1,3%. A més, les sol·licituds d'hipoteques han baixat un 3,3% i falta per publicar el índex manufacturer de la Fed de Richmond del mes de maig.

A l'àmbit empresarial, per la seva banda, destaquen les caigudes que estan experimentant els fabricants de xips, com Nvidia Corp o Micron Technology. Cal recordar que aquestes companyies obtenen la major part dels seus ingressos de la Xina.

Així mateix, companyies sensibles als aranzels com Apple, Boeing o Caterpillar també pateixen pressió a la baixa per la incertesa sobre els seus negocis.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Just en aquest moment tenim el Nasdaq 100 i l'S&P 500 en plena zona de suport, a la línia clavicular d'una potencial formació d'implicacions baixistes en 'cap i espatlles'", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Al Nasdaq 100, el suport que ha d'aguantar perquè no es confirmi aquesta figura baixista és el de 7.300 punts, i en el cas de l'S&P 500 el suport es troba als 2.800 punts. Si aquests suports es trenquen, el Nasdaq 100 té recorregut baixista fins als 6.800 punts i l'S&P, fins als 2.650 punts, "una caiguda addicional propera al 6-7% com a mínim", indica Rodríguez.

En altres mercats, el petroli West Texas cau amb força un 2,5%, fins als 57,61 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,12%, fins a 1,1148 dòlars.

Noticias relacionadas

contador