• John Paulson recomana augmentar exposició a la renda variable americana
  • Steen Jakobsen, en canvi, espera un mandat caòtic i experimental
cbtrump

Wall Street compra en el primer dia de l'era Donald Trump, ja que aquest divendres el polèmic milionari es convertirà en el 45º president de la història dels Estats Units. En aquest escenari, els resultats empresarials i les dades econòmiques queden relegats a un segon pla.

  • 41.938,45
  • -
  • 171,69$
  • -0,69%
  • 20.847,58
  • -1,57%

El discurs de Trump està previst per les set de la tarda (hora espanyola), per la qual cosa els inversors tindran temps per descomptar les seves paraules abans que tanqui el mercat. No s'espera cap anunci concret, però qualsevol referència del nou president a l'economia, les empreses o els impostos serà seguida molt de prop.

El comportament de Wall Street, juntament amb el del dòlar, seran els dos grans termòmetres per valorar quin és l'efecte de les paraules de Trump

El portaveu de Trump, Sean Spicer, ha comentat que hi haurà mesures concretes en els primers dies de mandat que no hauran de ser aprovades pel Congrés per ser efectives, segons informa CNBC. El comportament de Wall Street, juntament amb el del dòlar, seran els dos grans termòmetres per valorar quin és l'efecte de les paraules de Trump. L'euro cau un 0,23%, fins a 1,0641 dòlars, mentre el petroli West Texas puja un 1% i intenta recuperar els 52 dòlars. El bo americà a 10 anys cau un 0,24% i la seva rendibilitat repunta fins al 2,5%.

Les valoracions de diferents experts de mercat són molt diferents. Per exemple, John Paulson, mític gestor de fons d'inversió i un dels principals defensors de Trump, ha recomanat als inversors augmentar la seva exposició a llarg termini a la renda variable. "Les empreses nord-americanes rentindran més dels seus ingressos (amb les polítiques de Trump), la qual cosa representa un gran impuls per als guanys per acció i per al S&P", ha assenyalat aquest inversor.

I el cèlebre inversor Warren Buffett, un dels homes més rics del món, ha assenyalat que els Estats Units aniran "bé" sota la presidència de Trump, de la mateixa manera que també haguessin anat bé amb Hillary Clinton. "Mai apostis contra Amèrica, tenim la salsa secreta, encara que no sigui perfecta", per fer que les coses funcionin, ha assenyalat en el seu habitual to optimista el fundador de Berkshire Hathaway.

No obstant, no tots els inversors són tan optimistes. George Soros, present en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos, ha reiterat les seves fortes crítiques contra Trump, al que ha acusat de ser un "estafador" i un "dictador" en potència. Soros ha assenyalat que espera que el Congrés sigui capaç de contrarestar els efectes negatius de Trump en el sistema polític americà.

Un altre expert que ha criticat amb duresa al nou president és Steen Jakobsen, economista en cap de Saxo Bank, qui espera un mandat "caòtic i experimental". En la seva opinió, la investidura és el "catalitzador d'una nova realitat, una època en la qual l'esperança és reemplaçada pel dubte i una crida dramàtica del risc de recessió".

En l'àmbit empresarial, s'han publicat diversos resultats empresarials destacats, com els de General Electric, que s'han situat en línia amb les previsions; i els de Procter & Gamble. El conglomerat industrial i el gegant de productes de béns de consum cotitzen en el Dow Jones i els seus comptes són un bon reflex de la salut dels sectors en els quals operen.

En l'àmbit tècnic, César Nuez, analista de Bolsamanía, recomana prudència amb el Dow Jones, ja que cotitza molt prop del suport dels 19.718 punts. "Cal extremar la prudència, ja que si es confirma la pèrdua d'aquest nivell de preus, veuríem caigudes gairebé immediates de l'amplitud de la consolidació, és a dir d'uns 300 punts", afirma aquest expert.

"Per veure una millora tècnica hauríem d'esperar al fet que aconseguís enfilar-se per sobre dels 20.000 punts, la qual cosa deixaria al Dow Jones en pujada lliure", conclou aquest expert.

Noticias relacionadas

contador