Wall Street puja després que l'S&P 500 hagi tancat el seu pitjor mes des del març del 2020. Els inversors comencen a descomptar la dada d'inflació PCE dels EUA, que ha pujat més del previst mentre que els bons frenen el seu ral·li i cauen per sota de l'1,5% de rendibilitat.
- 43.297,03
- -
"La combinació de creixement desaccelerat, una política monetària menys acomodatícia, els vents en contra de la Xina, els estímuls fiscals que s'esvaeixen i els colls d'ampolla en el subministrament han conspirat contra el sentiment de l'inversor", reconeix Chris Hussey, de Goldman Sachs.
10 dels 11 sectors que conformen l'S&P, índex de referència mundial, han patit pèrdues al setembre. L'energètic ha estat l'únic que ha tancat el mes amb guanys, concretament del 9%.
L'altre índex que també ha patit al setembre és el Nasdaq, amb una dura caiguda per sobre del 5,7%. La tecnologia s'ha vist perjudicada per la pujada de la rendibilitat dels bons.
"Tradicionalment, aquestes classes d'actius troben bones compres en les fases d'alta volatilitat i baixa visibilitat als mercats de renda variable, cosa que confirma en aquest moment la idea que l'actual és bàsicament una presa de beneficis després d'un ral·li que va veure els índexs de renda variable nord-americans tancar en positiu durant set mesos consecutius", explica Edoardo Fusco Femiano, d'eToro.
A nivell estratègic, des de BlackRock apunten dos sectors que poden ser clau per a "capejar" la inflació de cara a la recta final de 2021. D'una banda, la tecnologia: "Els serveis en el núvol són fonamentals per a la transformació digital i encara representen només el 0,25% del PIB mundial, per la qual cosa veiem oportunitats per als inversors en aquest àmbit malgrat els alts preus".
Per l'altra, el sector industrial i dins d'ell, els proveïdors de solucions d'automatització de fàbriques. "Ens agraden especialment els conglomerats que operen a aquest àmbit, perquè el potencial dels seus negocis d'automatització de fàbriques sovint encara no es reflecteix en el preu de les accions", argumenten.
A nivell econòmic, els inversors miren cap a la dada d'inflació PCE, que ha tornat a pujar per sobre del previst. A l'agost, els preus dels consumidors van créixer un 4,3% en taxa interanual, enfront del 4,2% anterior i el 3,9% previst. No obstant això, la taxa mensual s'ha mantingut sense canvis i se situa al 0,4%, en línia amb les estimacions.
Pel que fa a l'actualitat política, Joe Biden, president dels EUA, ha signat el projecte de llei d'assignacions a curt termini que mantindrà el Govern en funcionament fins al 3 de desembre. Això arriba just al límit que caduquessin els fons, després d'una setmana de dures negociacions entre demòcrates i republicans. Precisament, el Senat va tirar endavant la norma amb 15 polítics del partit a l'oposició, que es van sumar després de desvincular la reforma de la pujada o eliminació de l'sostre del deute.
A nivell empresarial, Zoom i Five9 han cancel·lat els seus plans multimilionaris de fusió aquest dijous després que els accionistes de la segona hagin votat en contra de l'acord que, a més, estava sent investigat pel Departament de Justícia dels EUA. La plataforma de videotrucades es dispara per sobre del 3%.
Així mateix, des Exxon Mobil (+1,5%) han declarat en una presentació davant la SEC que l'augment dels preus del petroli i el gas podria augmentar els seus guanys per al tercer trimestre en 1.500 milions de dòlars.
En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,05%, fins als 74,98 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,12% i es canvia a 1,16595 dòlars. I l'unça d'or es deixa un 0,06%, fins als 1.755 dòlars, mentre la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cedeix fins a l'1,482%. Finalment, el bitcoin baixa/puja un 7,75%, fins als 47.151 dòlars.