Wall Street canvia de tendència i anticipa guanys després de la seva caiguda més gran des d'octubre. Els futurs nord-americans, sobretot els de Nasdaq, anticipaven una nova jornada correctiva, pressionats per Apple, Tesla i Facebook, que baixen després de publicar els seus resultats trimestrals. No obstant això, les compres s'han imposat conforme al temps que ens acostem a l'obertura del mercat.
- 20.776,23
- 0,17%
Un altre dels assumptes del dia és el tancament de curts protagonitzat pels grans fons baixistes en valors com GameStop, que torna a disparar-se fins als 500 dòlars aquest dijous. Recordem que la Borsa de Nova York va tancar aquest dimecres amb la caiguda més gran des d'octubre.
Als operadors els ha posat nerviosos aquest assumpte, perquè la revolta dels inversors minoristes contra els grans especuladors és una cosa que s'escapa del seu control. La SEC, el regulador nord-americà, ja ha afirmat que està monitoritzant la situació. Però el temor al mercat és que la liquidació de les posicions curtes acabi provocant el col·lapse d'alguna 'mà forta'.
"No comento sobre valors concrets, perquè no entra dins a les meves funcions", va afirmar Jerome Powell en ésser qüestionat sobre el que ha passat amb GameStop durant els últims dies.
El banquer central va alertar aquest dimecres que la recuperació econòmica al país s'ha alentit, de manera que els estímuls monetaris romandran en funcionament durant un temps prolongat.
"Les nostres polítiques proporcionen un suport significatiu" i la nostra postura actual "és encertada", va dir. Sobre la retirada d'estímuls (tapering), va afirmar que "és prematur i molt aviat per parlar de dates". I va afegir que "quan pensem en dates les comunicarem al mercat, però no és el moment". De moment, sobre el tapering, res de res.
No obstant això, les seves paraules van quedar bastant difuminades per un assumpte sobre el que va passar de puntetes, però que pot provocar la primera gran correcció de l'any per a la renda variable nord-americana. Una cosa per altra banda 'normal' des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, després dels màxims històrics marcats recentment pels índexs novaiorquesos.
A nivell econòmic, el PIB dels EUA ha crescut un 4% durant el quart trimestre del 2020, menys del 4,3% anticipat pels economistes enquestats per Dow Jones. A més, les dades setmanals d'atur han estat millors del que s'esperava, ja que les peticions inicials de desocupació han pujat fins als 847.000, per sota de les 875.000 anticipades.
Per anàlisi tècnica, el Nasdaq "es troba cobrint el buit alcista que va deixar als 13.000 punts. Aquest moviment era d'esperar després de les últimes pujades i sembla que podria estar sent una sana correcció. Per aquests preus podríem tornar a veure la tornada de les compres, si bé, estarem molt pendents del suport dels 12.500 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.
"Ull amb l'abandonament d'aquest nivell de preus, ja que complicaria el seu aspecte. Encara que de moment el gràfic segueix sent impecable i el més normal és que acabi buscant el nivell dels 14.000 punts".
En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,1%, fins als 52,76 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,1% i es canvia a 1,2102 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins a l'1,01%.