wall street caidas portada

Wall Street registra una correcció del 2% després del fort rebot del dimecres, en una setmana dominada per la volatilitat després de tancar la seva pitjor setmana des de la crisi financera mundial del 2008. Com a dada, dues de cada tres valors del S&P 500 segueix en territori de correcció. Recordem que el Dow Jones va rebotar un 5% el dilluns, es va desplomar un 3% el dimarts i va tornar a rebotar un 4% aquest dimecres.

  • 42.175,11
  • -

El rebot del dimecres es va recolzar en la victòria de Joe Biden al Superdimarts demòcrata. El mercat vol la reeleció de Trump, però ha demostrat que, si ha de tolerar un candidat demòcrata, ha de ser qui en d'altres temps va ser vicepresidente dels EUA i segon d'Obama a la Casa Blanca.

I després tenim la Fed. La rebaixa sorpresa de tipus va ser considerada massa agressiva pels especialistes, entre els quals s'inclou Richard Harris, CEO de Port Shelter: "No estem ni des de lluny en una situació en la qual la Fed hauria d'actuar així". "Has de preguntar-te per què actua així, per què ha cremat gairebé tota la munició tan aviat", afegeix

Al mercat de matèries primeres, atenció al petroli. L'OPEP i els seus aliats han iniciat aquest dijous una cimera de dos dies per discutir una retallada encara més forta de la seva producció.

Al Vell Continent, l'Ibex cedeix un 2% llastrat pel Santander i la resta de bancs, pel temor que el BCE segueixi l'exemple de la Fed. A l'Àsia, a l'altre costat del Pacífic, la Xina ha liderat en guanys després dels estímuls dels bancs centrals pel brot de Wuhan.

A d'altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,2%, fins a 46,68 dòlars, a l'espera de possibles retallades de producció per part de l'OPEP. Per part seva, l'unça d'or repunta un 0,8%, fins a 1.656 dòlars, després de marcar dilluns passat màxims de set anys prop de 1.700 dòlars.

Des del banc estatunidenc Citi, han actualitzat la seva previsió sobre l'or i ara consideren més probable un escenari en el qual els preus es dirigeixin cap als 2.000 dòlars en un termini de 12 a 24 mesos. A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,94% i marca mínims històrics. Finalment, l'euro es revaloritza un 0,44% i es canvia a 1,1183 dòlars.

Noticias relacionadas

contador