ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Els principals índexs de Wall Street cotitzen en positiu, amb una pujada mitjana del 0,4%, i busquen acabar la setmana en verd després de l'impuls que van rebre aquest dijous del president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, durant la seva intervenció al simposi de Jackson Hole.

  • 43.065,22
  • -

En concret, el banquer central va dir que es permetrà que la inflació superi l'objectiu del 2% sense prendre cartes en l'assumpte, és a dir, va donar a entendre que els tipus d'interès seguiran baixos, propers a zero, durant molt, molt de temps. Els analistes han interpretat les paraules de Powell i creuen que el mercat no ha de preveure pujades dels tipus com a mínim fins d'aquí a dos anys, tot que n'hi ha que aventuren que seguiran inamovibles fins a 2024.

Això, sens dubte, continuarà servint de suport als índexs americans. Aquesta setmana l'S&P 500 ha pujat un 2,5%, la seva millor setmana des del 2 de juliol i la seva cinquena consecutiva de guanys per primera vegada enguany. El Dow Jones i el Nasdaq, per part seva, també han guanyat més d'un 2%.

Aquest divendres continua el simposi Jackson Hole, que se celebra de manera telemàtica, però no és l'única cosa que centrarà l'atenció dels inversors, ja que també es publicaran dades macroeconòmiques, com la despesa dels consumidors, que s'ha alentit al juliol a mesura que la recuperació econòmica ha perdut impuls. En concret, va augmentar un 1,9%, mentre que els ingressos personals van pujar un 0,4% durant el mateix mes. Encara queda per conèixer el sentiment del consumidor.

I en el pla empresarial, aquest divendres destaca Moderna, que negocia amb el Japó subministrar 40 milions de dosis de la vacuna contra la Covid. També els inversors estan pendents d'Exxon Mobil i Pfizer, que es mouen amb caigudes en la seva darrera sessió al Dow Jones. També és l'últim dia de Raytheon Technologies (antiga United Technologies), i és que a partir del pròxim dilluns aquestes tres companyies deixaran el seu lloc al selectiu a Salesforce.com, Amgen i Honeywell.

A Europa les borses cotitzen amb signe mixt, i a l'Àsia hi destaca la caiguda que ha registrat el Nikkei japonès, de més de l'1%, després que el primer ministre nipó, Shinzo Abe, anunciés que deixa el càrrec per motius de salut - la colitis ulcerosa que pateix s'ha agreujat.

Noticias relacionadas

contador