• Els resultats continuen aquest dijous amb Microsoft com a protagonista indiscutible
  • El BCE deixa els tipus al 0% i assenyala que els estímuls econòmics "són encara necessaris"
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street cotitza amb signe mixt, però el Nasdaq i l'S&P 500 han tocat, una altra sessió més, màxims històrics intradia, després que ahir els tres principals índexs tanquessin amb nivells mai vistos. El primer ha arribat als 6.398,26 sencers i el segon, als 2.477,62. El BCE i la decisió de mantenir els tipus al 0% i la continuïtat dels estímuls monetaris és un dels focus d'atenció d'aquest dijous. L'altre són els resultats empresarials que continuen.

  • 43.297,03
  • -
  • 21.797,65
  • 1,37%
  • 6.825,06
  • -

Aquest dijous, presenten resultats Bank of New York Mellon, eBay, i Visa. No obstant això, Microsoft s'endurà tot el protagonisme. La tecnològica, que retrà comptes després del tancament de mercat, serà la primera de les FAMAG (Facebook, Amazon, Microsoft, Apple i Google) que informarà com li ha anat el segon trimestre de l'any. El consens d'analistes recollit per Factset estima que els seus beneficis augmentaran lleugerament un 0,05% fins als 5.492.000 de dòlars.

La temporada de resultats del segon trimestre ha començat amb 60 empreses de l’S&P que ja han informat fins dimecres. El 77% d'aquestes han superat les estimacions de guanys de consens, segons The Earnings Scout. No obstant això, aquests experts assenyalen que el creixement dels beneficis fins al moment ha estat del 8,3%, per sota del 12,7% registrat per les mateixes empreses durant el primer trimestre.

L'altre focus és la reunió del Banc Central Europeu (BCE) i la compareixença de Mario Draghi. Després de mantenir els tipus oficials al 0%, els de dipòsit al -0,40% i les compres de deute als 60.000 milions mensuals, el president del BCE insisteix que aquests estímuls "encara són necessaris" per ressuscitar la inflació. L'euro, però, ignora el to més tou de Draghi. La 'moneda única' s'ha capgirat i cotitza amb pujades en el seu canvi enfront del dòlar. L'euro puja ara un 0,46% fins als 1,1569 'bitllets verds'.

En el pla econòmic, les peticions inicials de desocupació s'han situat les 233.000, una xifra que se situa per sota de la previsió dels analistes que se situava a les 245.000 peticions. També és menor que la xifra registrada durant l'anterior setmana (248.000 peticions).

A més, també s'ha publicat l'informe de fabricació de la Fed de Filadèlfia. La dada es va situar als 19,5 punts, des del 27,6 del mes de juny. Qualsevol lectura per sobre de zero indica millors condicions. Els analistes enquestats per Econoday esperaven una lectura de 22.

Al mercat de les matèries primeres, el petroli puja lleugerament. En el cas del barril de Brent, de referència a Europa, la pujada és del 0,3% fins als 49,88 dòlars, mentre que el barril West Texas, de referència als EUA, puja un 0,38% fins als 47, 3 dòlars. D'altra banda, la rendibilitat de bo USA a 10 anys puja fins als 2,272%.

Pel que fa a la resta, fora de l'àmbit purament econòmic, és notícia que el senador republicà John McCain ha estat diagnosticat d'un càncer al cervell. Els metges van trobar el tumor la setmana passada quan McCain va passar pel quiròfan per ser intervingut d'un coàgul sobre l'ull esquerre. A més, també es parla de Polònia, després que la Unió Europeu (UE) hagi advertit al país per la seva clara deriva autoritària. L'Executiu comunitari ha alertat que està "cada vegada més a prop" d'activar el procés que pot acabar suspenent els drets de vot de Polònia al si comunitari.

Noticias relacionadas

contador