• L'euro toca màxims des d'agost de 2015 en el seu canvi contra el dòlar
  • El petroli espera amb caigudes la reunió de dilluns de l'OPEP
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street obre amb lleugeres caigudes després que dijous el Nasdaq tanqués en màxims històrics per segona jornada consecutiva. Aquesta jornada no hi ha grans referències macroeconòmiques, però el petroli i l'euro centren el focus d'atenció dels inversors. En l'àmbit empresarial, continuen les publicacions dels resultats empresarials, després que Microsoft rendís comptes davant el mercat.

  • 42.782,36
  • -

L'euro va reaccionar pujant a la compareixença del president de Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, fins a màxims d'agost de 2015. La 'moneda única' va ignorar completament els esforços de l'italià per refredar el seu preu. Lluny de replegar-se, ha estès els seus recents guanys i ha seguit escalant fins a un nou màxim, als voltants dels 1,16800 dòlars, preus no vistos des del 24 d'agost de 2015. Després ha retrocedit des d'aquest rècord, ha tornat als 1,16500 dòlars, on s'ha mantingut consolidant els recents guanys. Ara puja un 0,14% fins als 1,1646 'bitllets verds'.

En l'àmbit empresarial, la companyia presidida per Satya Nadella va presentar ahir els seus resultats del seu exercici fiscal després del tancament del mercat. Microsoft tanca el seu any fiscal amb un benefici de 21.200 milions de dòlars, 6.510 aconseguits en aquest últim període. La companyia guanya un 26% més respecte al seu últim exercici i millora un 5% en els seus ingressos, que arriben als 96.660 milions, dels quals 23.300 milions són durant el seu quart trimestre fiscal. Les seves accions van pujar al mercat fora d'hores fins a un 3%, tot i que quan es va informar d'uns pitjors dades per al següent trimestre, es van mantenir plans.

Aquest divendres, els títols cotitzen amb pujades properes a l'1% en les negociacions prèvies a l'obertura del mercat. Mentrestant, Citi recomana 'mantenir' l'acció i situa el preu objectiu als 74 dòlars, per sota del preu de tancament (74,22 dòlars). A més, els analistes apunten que dependre molt de les marques grans de la companyia pot ser un risc per a Microsoft.

Aquest divendres ha estat el torn de General Electric. La companyia ha informat que els seus ingressos han caigut un 12% durant el segon trimestre, a causa de la debilitat en el seu negoci de connexions energètiques. El benefici net també ha caigut un 58% fins als 1.340 milions de dòlars. Tot i les caigudes aquestes dades són millors del que esperaven els analistes. Les seves accions pugen lleugerament al premarket.

També ha presentat els seus comptes Colgate. La companyia ha informat de vendes mundials per valor de 3.826 milions de dòlars durant el segon trimestre del 2017, una disminució del 0,5% en comparació amb el segon trimestre del 2016. Els seus títols cauen gairebé un 3% el premarket.

D'altra banda, el petroli també es converteix en el protagonista d'aquesta jornada. El cru espera amb caigudes properes a l'1% la reunió de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) de dilluns que tindrà lloc a Rússia. El barril de West Texas, de referència als EUA, cotitza amb caigudes del 0,96% fins als 46,48 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, de referència a Europa, cedeix un 0,88% fins als 48,86 dòlars.

En el pla polític, el president dels EUA, Donald Trump, és carn de polèmica amb cada declaració que realitza i fins i tot per la seva forma d'actuar. Alguns mitjans han fet balanç dels seus sis primers mesos a la Casa Blanca, després d'haver pres possessió del càrrec el passat 20 de gener, d'una manera si més no curiosa. En tot aquest temps el màxim mandatari dels Estats Units ha tuitejat un total de 1.000 vegades i ha mentit en 800 ocasions.

Noticias relacionadas

contador