- Els índexs nord-americans segueixen l'estela d'un bon dimarts a les places del Vell Continent
Els principals índexs de Wall Street pugen amb força aquest dimarts. Especialment les tecnològiques, amb alces de l'1% per al Nasdaq, i també de Boeing, que avança més del punt percentual després de l'anunci de Donald Trump d'una inversió de 1.100 milions de dòlars per part dels Estats Units en armament. Les pujades es produeixen tot i l'impuls del dòlar aquest dimarts, que es revalora enfront de l'euro un mig punt percentual i situa l'euro/dòlar a la cruïlla de 1,176.
- 42.840,26
- -
La por d’un increment de les tensions amb Corea del Nord sembla que comença a matisar-se i, tot i que hi ha experts que adverteixen que Corea del Nord podria convertir-se en un problema major, d'altres, com els de Natixis, assenyalen en un comentari publicat aquest dimarts que la situació tornarà a l'status quo inicial segons vagin progressant les mesures diplomàtiques i també l'entesa entre la Xina i els Estats Units en relació a aquest assumpte.
Mentrestant, segueix 'cuejant' la compareixença de aquest dilluns de Donald Trump. El president dels Estats Units va oferir el seu primer discurs després de tornar de les seves vacances i va sorprendre el gir en la seva política respecte a l'Afganistan, on ara té pensat enviar més efectius quan ja havia anticipat la seva retirada. Les seves paraules sobre l'Afganistan són el que més s'ha destacat d'aquesta compareixença i es posen com un exemple més de la manca d’'estabilitat' en les decisions del mandatari de la màxima potència mundial.
Els índexs nord-americans continuarien, per tant, amb la ratxa positiva que s'està veient aquest dimarts a les places del Vell Continent. Les borses europees han començat la jornada amb pujades destacades i, encara que en alguns casos s'han desinflat (com en el de l'IBEX), en general es mantenen revaloracions d'entre el 0,4 i el 0,6%. Això, tot i que la dada de confiança econòmica dels inversors alemanys s'ha situat a l'agost en 10 punts enfront dels 17,5 del mes anterior i de la previsió de 15,0. Es tracta del seu nivell més baix des d'octubre de 2016.
Pel que fa a dades macro al calendari del dia, poques referències rellevants als Estats Units. Cal destacar l'índex de preus d'habitatges de juny i l'índex manufacturer de la Fed de Richmond d'agost. A més, es coneixeran les dades setmanals de petroli de l’API (American Petroleum Institute). El cru cotitza amb pujades properes al mig punt percentual, amb el Brent els 51,8 dòlars i el West Texas als 47,6 dòlars.
Pel que fa a la resta, els inversors segueixen en espera fins a veure què passa durant el simposi de Jackson Hole que comença aquest dijous, molt pendents del que hagin de dir tant Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE), com Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal (Fed).