Wall Street anul·la el seu rebot de l'obertura i torna a les pèrdues a la sessió de dimarts després del festiu de dilluns i les pèrdues de la setmana passada, mentre els inversors tornen de vacances amb la mateixa preocupació sobre la inflació i el creixement econòmic.
- 43.910,98
- -
Cal recordar que els índexs novaiorquesos van pujar amb força durant la sessió de divendres després de conèixer un informe d'ocupació que va ser ben rebut pels inversors. Tot i això, van tancar la jornada clarament en negatiu després del tall del gas realitzat per Rússia a Alemanya, que ha tornat a posar en relleu el delicat panorama geopolític que afronten els mercats de cara a final d'any.
En aquest escenari, els experts de Bankinter assenyalen que "la feblesa de les borses i l'elevació de les rendibilitats (TIR) dels bons romandran fins a comprovar si la inflació nord-americana de la setmana que ve o la reunió de la Reserva Federal del 21 de setembre canvien una mica les coses".
Per anàlisi tècnica, "el Nasdaq no ha pogut amb la mitjana de 200 sessions i els descensos de les últimes jornades han portat la cotització fins al voltant dels 11.500 punts", segons indica César Nuez, analista de Bolsamanía.
"Per aquests preus és probable que tornem a veure la tornada de les compres, encara que per confirmar-ho hauríem d'esperar la superació de la directriu baixista projectada des dels màxims d'agost que va dibuixar als 13.181 punts. Només es confirmaria un canvi de tendència si aconseguís pujar per sobre de la mitjana de 200 sessions, mitjana que coincideix amb la resistència dels 13.180 punts”, afegeix aquest expert.
ECONOMIA, EMPRESES I ALTRES MERCATS
A nivell econòmic, aquesta tarda s'han publicat als EUA els índexs avançats de l'activitat al sector serveis del mes d'agost, que han llançat senyals contradictoris al mercat. L'activitat del sector serveis es va contreure a l'agost al seu ritme més alt des del maig del 2020, segons ha mostrat la dada de PMI serveis elaborada per S&P Global Market Intelligence. La xifra va registrar 43,7 a l'agost, per sota del 47,3 de juliol i de l'estimació flaix publicada anteriorment de 44,1.
Chris Williamson, economista en cap de negocis d'S&P Global Market Intelligence, ha assenyalat que "a l'agost, l'economia dels EUA va lliscar cap a una recessió pronunciada, cosa que subratlla el risc creixent d'una recessió cada vegada més profunda a mesura que les llars i les empreses lidien amb l'augment del cost de vida i les condicions financeres més estrictes”.
L'índex avançat ISM Serveis, per part seva, ha indicat creixement malgrat una lleugera desacceleració. La dada va pujar a l'agost fins a 56,9 punts des dels 56,7 del mes anterior, i va superar les previsions del consens que n'anticipaven una caiguda fins als 55,1 punts.
A l'escena empresarial, Apple està guanyant terreny al mercat d'anuncis digitals, en detriment de Google i Facebook, segons un estudi d'Appsumer, després dels canvis sobre privadesa introduïts al sistema operatiu iOS.
En altres mercats, el petroli West Texas rebota un 0,2% (87,07 dòlars) i el cru Brent baixa un 2,3% (93,51 dòlars), mentre que l'euro s'aprecia un 0,2% (0,9949 dòlars). A més, l'unça d'or cau un 0,1% (1.722 dòlars) i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 3,252%. Finalment, el bitcoin es revalora un 1% (19.921 dòlars).