wall street dl us usa stocks shares  dow jones s
Flickr (PD)

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dimarts després de les pèrdues de dilluns, liderades pel Nasdaq. El mercat ha entrat en una fase de consolidació i s'està prenent un 'respir' després dels alts nivells de sobrecompra de les darreres setmanes.

  • 20.190,42
  • 0,08%

"Tant els índexs com molts valors es troben molt sobrecomprats, de manera que el més normal és que, en el millor dels casos, facin una parada al camí per consolidar el que ha guanyat recentment", indiquen des de Link Securities.

Per això, i pels forts guanys que han experimentat al mes de novembre, els analistes veuen positiu aquest 'descans', almenys fins a la setmana que ve, quan tindran lloc les reunions de política monetària dels tres principals bancs centrals occidentals, la Reserva Federal (Fed), el BCE i el Banc d'Anglaterra (BoE).

"S'espera que aquests organismes aclareixin quins seran els seus propers moviments en matèria de política monetària i si aquests estan en línia amb el que descompten últimament els mercats: que tots ells han acabat amb el seu procés d'alces de tipus i que els pròxims moviments de les taxes oficials seran a la baixa", afegeixen a Link Securities.

REFERÈNCIES DESTACADES

L'agenda econòmica d'aquest dimarts inclou el PMI i l'ISM serveis del novembre, per als quals s'espera que es mantinguin en línia amb els del mes anterior i lleugerament per sobre de 50 punts.

Però sens dubte, l'atenció dels inversors està posada al mercat laboral, ja que de les seves xifres depèn l'evolució de la política monetària de la Reserva Federal (Fed).

El mercat descompta amb una probabilitat del 99,9%, segons l'eina FedWatch de CME Group, que el banc central nord-americà mantindrà els tipus a la reunió de desembre, però l'informe d'ocupació oficial, que es coneixerà divendres, serà determinant per reafirmar aquest posicionament.

A la sessió d'aquest dimarts també es publicarà l'enquesta d'ofertes de treball i rotació laboral (JOLTS), mentre que dimecres serà el torn de l'informe d'ocupació del sector privat que elabora la consultora ADP i dijous de les dades d'atur setmanal.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'actualitat empresarial, les accions de l'editor de videojocs Take-Two Interactive cauen un 3% després que la filial Rockstar Games avancés el llançament d'un nou avanç del seu esperat joc Grand Theft Auto per una filtració a les xarxes socials.

A més, les accions de Nokia cauen un 9% després de perdre un acord valorat en 14.000 milions de dòlars per construir una nova xarxa de telecomunicacions per a AT&T.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1,00% (73,79 dòlars) i el Brent guanya un 0,96% (78,78 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,05% (1,0831 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,11% (2.044 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 4,251% i el bitcoin perd un 0,18% (41.748 dòlars).

Noticias relacionadas

contador