wall-street-termine-en-baisse 20190806181232

Vendes a Wall Street després del fortíssim rebot del dilluns (el Dow Jones es va disparar un 5%, la seva major pujada diària des de març de 2009) i després de la seva pitjor setmana des de la crisi financera mundial del 2008. I tot, després d'un cim del G-7 liderada per Jerome Powell, president de la Fed, en la qual els països han dit estar "disposats a prendre mesures" per a mitigar l'impacte del coronavirus, però que no han concretat cap acció.

  • 42.175,11
  • -

Tornant al G-7, el comunicat ha assenyalat que "nosaltres, els ministres de finances del G7 i els governadors dels bancs centrals, estem monitorant de prop la propagació del coronavirus (Covid-19) i el seu impacte en els mercats i les condicions econòmiques".

A més, ha afegit que "donats els possibles impactes del Covid-19 en el creixement global, reafirmem el nostre compromís d'utilitzar totes les eines polítiques adequades per aconseguir un creixement fort i sostenible i protegir contra els riscos a la baixa".

Finalment, ha assenyalat que, "els ministres de finances del G7 estan llestos per prendre mesures, incloses mesures fiscals quan sigui apropiat, per ajudar amb la resposta al virus i donar suport a l'economia durant aquesta fase".

El primer banc central a prendre mesures ha estat la Reserva Federal d'Austràlia (RBA), que ha retallat els tipus en 25 punts bàsics, fins al 0,5%. Experts d'entitats com Goldman Sachs esperen que la majoria dels bancs centrals del G-10 anunciïn una rebaixa de tipus.

Alguns operadors esperen una activitat més agressiva de la Fed de cara a la seva pròxima reunió del 18 de març. El secretari del Tresor, Steven Mnuchin, ha confirmat que els Estats Units "faran tot el possible" persalvaguardar l'economia del coronavirus.

En matèria política, als EUA avui té lloc el "superdimarts" de les primàries demòcrates: Sanders, Biden, Warren i Bloomberg es disputen ser el rival de Trump. Per a alguns dels candidats, un mal resultat li podria suposar la fi de la seva carrera per la nominació.

Noticias relacionadas

contador