wall-street-cloture-en-baisse
42.175,11
  • -
  • -

Wall Street torna a abonar-se a l'optimisme. Les principals borses dels EUA anticipen un rebot després de tancar entre mixtos i plans divendres passat. Els estímuls i l''efecte vacuna' segueixen sent els principals temes, encara que el Brexit i la seva pròrroga també ajuden a apuntalar aquestes alces.

Segons informa Reuters, el paquet de mesures econòmiques de 908.000 milions pot acabar sent aprovat en dues fases. La primera, de 748.000 milions, anirà per a les persones aturades i els petits negocis. La segona, per a ajudes estatals, entre altres prestacions.

Els experts de Raymond James creuen que "està quedant clara la desacceleració de l'economia a cop de restriccions i rebrots, però qualsevol impacte en les borses està sent limitat fins al moment, i nosaltres esperem que es limiti a simples 'pullbacks', llevat que alguna cosa realment canviï en el front de les vacunes (per a pitjor)".

En aquest sentit, l'FDA ha aprovat l'ús d'emergència de la vacuna candidata de Pfizer i BioNTech, que espera començar a administrar-se entre la població nord-americana al llarg de les properes setmanes. Els EUA se suma al Regne Unit, Canadà, Mèxic i Aràbia Saudita com els països que ja utilitzaran aquesta vacuna.

En l'àmbit empresarial, nou dard per a les grans tecnològiques. La UE està estudiant si multa o no Amazon, Apple i Google amb fins al 10% de la seva facturació al Vell Continent.

Noticias relacionadas

contador