Wall Street registra compres d'un 1% malgrat una dada d'atur una mica pitjor que la prevista als EUA. El virus ha destruït durant l'última setmana 4,4 milions de treballs, que se sumen als 22 milions destruïts anteriorment i sumen més de 26 milions en només cinc setmanes.
- 44.296,51
- -
Noticia relacionada
Schroders: el desplome del petróleo provocará una oleada mundial de "quiebras"Més enllà de l'ocupació de la major economia del món, el petroli continua preocupant el mercat. Encara que els preus del petroli reboten amb força per segona sessió consecutiva després de la seva recent desfeta.
El petroli West Texas repunta un 21%, fins a 16,75 dòlars, mentre que el Brent avança un 9%, fins a 22,30 dòlars. Els EUA han promès a les empreses que poden abandonar l'extracció sense haver d'assumir les pèrdues, en un intent de retallar la producció i igualar l'oferta amb la demanda.
Mark Lacey, gestor de matèries primeres de Shroders, creu que aquest enfonsament tindrà grans repercussions econòmiques a mig termini. Malgrat que moltes companyies petrolieres estan retallant les seves despeses de capital en un 50%, "moltes acabaran fent fallida", anticipa.
I recorda que unes 80 companyies de petroli i gas van fer fallida després de la crisi per l'enfonsament dels preus del petroli al 2015. "Ara ens enfrontem a una situació pitjor", afirma. I prediu que "la indústria canviarà després d'aquests esdeveniments, ja que les fallides no sols es limitaran als Estats Units, sinó que també n'hi haurà a l'Àsia, l'Amèrica Llatina i Europa".
En relació al Covid-19, els casos positius als EUA han pujat fins a 842.000 des de 825.000 i la xifra de morts ha augmentat fins a 46.180 des de 45.100, segons dades de la Universitat Johns Hopkings. Per part seva, The New York Times publica que "brots ocults de coronavirus" es van escampar per les principals ciutats americanes molt abans de les estimacions inicials.