wall street caidas portada

Wall Street registra pujades moderades en l'última jornada d'una setmana baixista per a la Borsa de Nova York, després de l'extraordinari rebot que ha protagonitzat la renda variable nord-americana des dels mínims del 23 de març. A més, augmenta la tensió entre la Xina i els EUA després que uns quants estats americans hagin demandat a la Xina perquè pagui les pèrdues originades pel Covid-19.

  • 39.375,87
  • -

Molts inversors es pregunten si ha començat un nou mercat alcista, ja que la pujada fins als màxims d'abril ha superat el 30%.

"Això planteja la pregunta de per què les accions nord-americanes estan demostrant ser tan resistents, i si el ral·li és sostenible", afirma Russ Mould, director d'inversions de la signatura especialitzada AJ Bell.

Malgrat les terribles dades econòmiques publicades als EUA i la situació de confinament, l'S&P 500 tan sols cau un 3% aquests últims dotze mesos, i el Nasdaq acumula una pujada del 6%.

El lideratge del sector tecnològic, l'esperança d'una recuperació econòmica en forma de V i els immensos estímuls monetaris i econòmics aplicats per la Reserva Federal i el Congrés són les raons per a l'optimisme.

Però amb la valoració actual, el mercat ha descomptat una caiguda del 12% dels beneficis empresarials, cosa que sembla molt optimista, ja que la crisi de 2008 va provocar un enfonsament del 40%. Per tant, és complicat anticipar que el ral·li actual sigui sostenible, conclou Russ Mould.

Trump també torna a ser el protagonista. El president dels EUA ha obert la porta a prolongar les mesures de distanciament social fins a l'estiu. A més, ha estat objecte de polèmica després de suggerir que la cura del virus pot ser una injecció de desinfectant i un tractament amb llum dels malalts.

Al mercat de matèries primeres, els preus del petroli continuen rebotant, encara que amb menys força, després de l'enfonsament de principis de setmana. El petroli West Texas repunta un 4%, fins a 17,26 dòlars, mentre el Brent avança un 2,5%, fins a 21,87 dòlars.

Noticias relacionadas

contador