traders wall street portada

Wall Street registra tímides pujades inferiors a l'1% després de les vendes moderades de la setmana passada i davant l'expectativa que Nova York i altres estats iniciïn la reobertura després del tancament total de la major economia del món per la crisi del coronavirus.

  • 39.331,85
  • -

El Governador de Nova York, Andrew Cuomo, ha afirmat aquest diumenge que la reobertura es farà per fases. La primera implicarà el sector manufacturer i de la construcció.

A la segona, tornaran a la feina els negocis, però primer caldrà que hagin dissenyay plans que incloguin pràctiques de distanciament social i que disposen d'equipament protector.

En relació al Covid-19, els casos positius als EUA han pujat fins a 965.000 i la xifra de morts ha augmentat fins a gairebé 55.000, segons dades de la Universitat Johns Hopkings.

"A mesura que aquests estats comencin a reiniciar l'activitat, començarem a veure quin serà la nova normalitat a partir d'ara", asseveren els experts de Chaikin Analytics. "El risc principal per a les borses dels EUA és que una reobertura prematura arribi acompanyada d'un increment dels contagis", postil·len.

A nivell empresarial, General Motors há suspès el seu dividend trimestral i el seu programa de recompra d'accions per preservar l'efectiu durant la pandèmia de coronavirus.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex i la resta d'Europa repunten a mesura que es relaxen els confinaments a cada país. A l'Àsia, les borses també s'han sumat a les pujades, després que el Banc del Japó anunciï compres il·limitades de deute públic per a combatre el virus.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

Parece que L'S&P 500 "podria fer un descans en forma de consolidació abans de continuar pujant fins a la resistència dels 3.000 punts, preus on es troba la mitjana de 200 sessions, un nivell clau", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

"No apreciarem una complicació tècnica mentre segueixi cotitzant per sobre dels 2.637 punts, primer nivell de suport", afegeix aquest expert.

En el mercat de matèries primeres, els preus del petroli tornen a caure després de l'enfonsament de la setmana passada. El petroli West Texas es desploma un 24%, fins a 12,88 dòlars, mentre el Brent ha avançat un 6%, fins a 20 dòlars.

En altres mercats, l'euro es revaloritza un 0,3% i es canvia a 1,0853 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 0,62%. I l'índex VIX de volatilitat cau un 2%, fins a 35 punts, després de disparar-se en els pitjors moments de març per sobre de 85 punts.

Noticias relacionadas

contador