wall street caidas portada

Wall Street registra guanys superiors a un 2% després de tancar aquest dilluns amb signe mixt. Els inversors segueixen pendents de la crisi del coronavirus, que envia dades positives sobre la desacceleració de la pandèmia. A més, encara que en segon pla, l'altra cita rellevant és l'inici de la temporada de resultats, començant amb els comptes de JP Morgan i Wells Fargo, dos dels principals bancs del país.

  • 42.840,26
  • -

JP Morgan ha estat la primera a rendir comptes davant el mercat. L'entitat registra pujades malgrat ingressar i guanyar menys de l'esperat en els primers compassos de l'any.

La bona recepció dels seus comptes pot explicar-se pels seus ingressos de rècord en l'àrea d'operacions ('trading revenues') gràcies precisament a la volatilitat i els vaivens del mercat.

En segon lloc, Wells Fargo cau un 1% i és l'altra cara de la moneda. L'entitat ha publicat un BPA de només un centau fins a març, pell fort aprovisionament que està duent a terme pel virus.

En relació al Covid-19, Donald Trump ha avançat que aquest dimarts anunciarà la creació d'un o diversos comitès que s'encarregaran de la reobertura del país durant les properes setmanes. Fins a aquest moment, els EUA ha reportat 582.000 positius i 23.650 morts.

JIM CRAMER CONTRA ALBERT EDWARDS

Respecte al brot, les perspectives van millorant. Jim Cramer, guru de Wall Street, ha reconegut a la CNBC que "segurament podrem reobrir l'economia estatunidenca abans d'hora". Trump, al seu torn, assegurava aquest dilluns en una conferència de premsa que hi ha raons per a l'optimisme.

No pensa el mateix Albert Edwards, el conegut estrateg de Société Générale (SocGen) a qui anomenen el 'semprebaixista' per la seves perspectives sovint negatives sobre el mercat. Edwards considera que la recuperació de les borses des dels mínims de març no és més que un ral·li provocat per l'extrema sobrevenda, i que després vindran més caigudes, i més pronunciades.

"La recuperació del mercat de valors està generant entre els inversors l'esperança que el pitjor ja ha passat. Nosaltres, com molts altres, sospitem que això no és més que una etapa inicial, un ral·li dins d'un mercat baixista abans que comenci el mercat baixista real", ha explicat en el seu últim informe.

A d'altres mercats, el petroli West Texas cau un 5%, fins a 21,42 dòlars; sembla que el mercat considera insuficient la històrica retallada de producció anunciada per l'OPEP, de gairebé 10 milions de barrils. Les previsions indiquen que la demanda mundial ha baixat a uns 15 milions, de manera que encara hi ha un excés d'oferta a nivell global.

A més, l'euro es revaloritza un 0,4% i es canvia a 1,0957 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins al 0,75%. I l'índex VIX de volatilitat cau un 5%, fins a 38 punts, i continua indicant cada vegada més tranquil·litat a les borses, després de disparar-se en els pitjors moments de març per sobre de 85 punts.

ANÀLISI TÈCNICA DE WALL STREET

A nivell tècnic, el Dow Jones acumula un rebot de gairebé un 30% des dels mínims de març i el S&P 500, el principal índex del món, del 25%. A l'altre costat de l'Atlàntic diuen que, quan els índexs reboten per sobre del 20% des de mínims, és perquè ens trobem a l'inici d'un ‘bull market’.

"El problema és que seguim sense figura de retorn, i l'experiència ens ha demostrat en crisis anteriors que el normal és que assistim a una recaiguda cap als mínims. I aquí és on tenim la clau", assegura José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

"L'única cosa que d'alguna manera em fa dubtar de la possibilitat de tornar als mínims és que són molts els analistes que esperen aquesta recaiguda, i ja sabem que per la Teoria de l'opinió contrària, el mercat és especialista en fer el contrari del que la gran majoria pensa. Per començar, i com a aperitiu, veurem si l'S&P 500 és capaç de recuperar amb claredat la MM200 setmanal", afegeix aquest expert

Noticias relacionadas

contador