Wall Street ha girat a la baixa després d'una obertura lleugerament alcista, després de conèixer les peticions de subsidi d'atur setmanals. La xifra ha estat encara pitjor de l'esperada (5,2 milions enfront de 5 milions) i la destrucció d'ocupació ja arriba als 22 milions aquestes últimes tres setmanes. Aquesta dada s'uneix a l'enfonsament de les vendes minoristes als EUA, el major registrat en la història del país i que es va publicar aquest dimecres.
- 41.938,45
- -
Noticia relacionada
Los desempleados en EEUU se dispararán a más de 20 millones en un mes con los datos de este juevesI l'economia nord-americana continua tancada. Trump ha obert la porta a la reobertura l'1 de maig. El president basa el seu discurs en què "ha d'haver-hi un equilibri i també hi ha mort relacionada amb mantenir la nostra economia tancada, hem de tornar a la feina".
Una altra dada molt negativa ha estat l'Índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia, que s'ha desplomat fins a -56 a l'abril des de -12 al març, el seu nivell més baix des de 1980 i per sota de la previsió de -30. A més, els inicis d'habitatges de març s'han enfonsat un 22%, la seva pitjor caiguda des de 1984.
Al front empresarial, Apple torna a ser notícia. Els de Cupertino han presentat l'ES 2020, el seu mòbil més barat fins avui, que sortirà a la venda a Espanya el 24 d'abril per 489 euros. La companyia intenta entrar així al mercat low cost en temps de coronavirus.
En el capítol de resultats, Morgan Stanley cau un 2% després de publicar una caiguda del 30% del seu benefici trimestral, fins a 1.700 milions de dòlars.
A nivell estratègic, Larry Fink, conseller delegat de BlackRock, el fons d'inversió més poderós del món, ha comentat que els mínims de març poden ser el sòl de mercat d'aquesta crisi. L'S&P 500 va marcar un mínim el passat 23 de març en 2.191 punts i des de llavors ha rebotat més d'un 25%.
"Si la corba de la malaltia al món desenvolupat continua disminuint i al mateix temps veiem que la corba de suport governamental per a la política monetària i la política fiscal puja a tot el món, podríem haver vist el sòl", ha comentat Fink a CNBC. No obstant això, també ha comentat que no se sap encara com evolucionarà el Covid-19 durant els propers mesos i ha anticipat que l'economia pot seguir tancada més temps de l'anticipat.
A d'altres mercats, el preu del petroli West Texas rebota un 1,5%, fins a 20,20 dòlars, després que l'OPEP hagi retallat la seva previsió de demanda mundial en 6,8 milions de barrils diaris, i havent retallat la seva producció en gairebé 10 milions de barrils fa uns dies.
A més, l'euro es devalua un 0,26% i es canvia a 1,0878 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,60%. I l'índex VIX de volatilitat cau un 1%, fins a 40,50 punts, després de disparar-se en els pitjors moments de març per sobre de 85 punts.