wall street dl us usa stocks shares  dow jones s
Flickr (PD)

Wall Street cotitza amb signe mixt aquest dimarts després dels guanys moderats de dilluns, que van portar el Dow Jones a finalitzar la seva onzena sessió consecutiva en verd, fet que suposa la seva ratxa guanyadora més llarga des del febrer del 2017. L'índex també va assolir el nivell més alt des de l'abril del 2022 i va aconseguir el tancament més elevat des del febrer de l'any passat. Durant aquesta jornada, els inversors estaran molt atents als resultats empresarials i a la reunió de política monetària de la Reserva Federal (Fed).

  • 39.144,13
  • -

"Les accions nord-americanes van cotitzar a l'alça ahir, amb l'S&P500 sumant un 0,40% i el Nasdaq, un 0,14%, després del reequilibri especial", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank, fent referència al reajustament de les ponderacions de l'índex.

Durant aquestes jornades, els inversors segueixen molt pendents dels comptes que estan publicant les empreses que, en molts casos, segons els experts de Link Securities, s'estan mostrant en excés "exigents" amb aquests.

En aquest sentit, indiquen que "companyies que estan sent capaces de superar el que s'esperava pel consens d'analistes i que, fins i tot, revisen a l'alça les seves expectatives per al que resta de l'any, estan patint en molts casos fortes preses de beneficis (...)". Això confirma que, en aquesta època, en què molts inversors estan de vacances, les borses solen 'caure' en mans dels traders, cosa que augmenta la seva volatilitat".

Aquest dimarts donaran a conèixer les seves xifres, després del tancament del mercat, dues grans tecnològiques: Alphabet (matriu de Google) i Microsoft.

Els operadors estaran molt atents al fet de com la "moda" de la intel·ligència artificial ha pogut beneficiar la companyia ubicada a Redmond, i el seu negoci d'Azure.

PENDENTS DE LA FED

El mercat també està, durant aquesta sessió, molt pendent de la reunió de tipus de la Reserva Federal (Fed). El banc central nord-americà comença aquest dimarts el seu conclave monetari, del qual donarà a conèixer les conclusions dimecres.

El consens descompta, amb un 99% de probabilitat, segons l'eina de FedWatch de CME Group, una nova pujada de 25 punts bàsics, que portaria les taxes fins a la forquilla del 5,25-5,5%.

Per això, totes les mirades estaran posades sobre el president de l'organisme, Jerome Powell, i les possibles pistes que pugui donar sobre els propers moviments de la Fed.

"La Fed recordarà als inversors que el cicle d'enduriment probablement no s'ha acabat i que segurament hi haurà un altre augment de taxes a l'horitzó dels EUA", afegeix Ozkardeskaya.

"Si la Fed deixa 'oberta la porta' a una nova alça de tipus, no creiem que el mercat s'ho prengui gaire bé", afegeixen a Link Securities.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

A l'escena econòmica, aquest dimarts es publicarà l'índex de confiança dels consumidors del mes de juliol, que elabora la consultora The Conference Board, per al qual es projecta una lleugera millora.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,10% (78,67 dòlars) i el Brent cau un 0,12% (82,62 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,10% (1,1053 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,11% (1.964 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es revalora fins al 3,894% i el bitcoin avança un 0,25% (29.192 dòlars).

contador