wall street dl us stock market stocks shares finance trading dow jones
Flickr: Concrete&Fells https://bit.ly/3odUlcf (No changes made)

Wall Street anticipa un rebot del 0,5% després de les pèrdues de les últimes jornades, a causa de la ràpida expansió de la variant òmicron per tot el món, els problemes de l'Administració Biden per tirar endavant el pla de despesa social i l'anunci de retirada d'estímuls feta la setmana passada per la Reserva Federal (Fed).

  • 41.954,24
  • -

Segons indica Naeem Aslam, analista d'AvaTrade, ens trobem en un mercat ideal per als 'caçadors de gangues', ja que “les borses estan sobrevenudes, igual que les criptomonedes i les matèries primeres”. Segons la seva opinió, les restriccions imposades a països com Holanda estan dissenyades per a "la temporada de Nadal i no duraran gaire".

Tot i això, considera que "la plena normalitat i la recuperació del cicle econòmic no tornarà fins al final del primer trimestre del proper any".

Sobre l'evolució de la pandèmia, la nova variant de la Covid, òmicron, s'està estenent com la pólvora als Estats Units. Segons el Centre per al Control i la Prevenció de Malalties (CDC), va suposar el 73% de tots els contagis la setmana del 18 de desembre i la previsió és que es continuï expandint ràpidament.

NO HA PASSAT RES PER ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, la correcció dels darrers dies encaixa totalment dins dels paràmetres normals a les borses. L'S&P 500 va marcar un mínim aquest dilluns als 4.531 punts, encara que va tancar als 4.568 punts.

"Mentre l'S&P 500 respecti els 4.495 punts, aquí no ha passat res", argumenta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía. "El suport que cal respectar el trobem als mínims de la sessió del 3 de desembre", afegeix aquest expert.

Per tant, només si l'índex perd aquest nivell de preus, confirmaria una figura baixista en forma de 'doble sostre' que obriria la porta a un nou tram correctiu per al principal indicador mundial.

"Una vegada més, quan s'acosta el mal temps, Wall Street aguanta millor el tipus. I com a mostra un botó: des dels màxims anuals l'IBEX cau un 11%, el DAX, un 6,5% i l'Euro Stoxx 50, un 7%. Al mateix període l'S&P 500 només ha caigut un 4%. Sobren les paraules", conclou el nostre expert.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A nivell empresarial, Nike puja amb força després de superar els pronòstics del consens amb els seus resultats trimestrals, malgrat els problemes a les cadenes de subministrament.

En altres mercats, el barril de petroli West Texas puja un 0,4%, fins als 68,90 dòlars. A més, l'euro s'aprecia un 0,15% i canvia a 1,1292 dòlars. I l'unça d'or avança un 0,1%, fins als 1.797 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,426%. Finalment, el bitcoin rebota un 3,6%, fins als 48.633 dòlars.

Noticias relacionadas

contador